На Донеччині засуджено чоловіка, який за вказівкою НЗФ РФ намагався вчинити диверсію

Головна > Бізнес > На Донеччині засуджено чоловіка, який за...
Author

Назар Лазебний

02.12.2021, 11:54
Shares

2

Views

675

На Донеччині засуджено чоловіка, який за вказівкою НЗФ РФ намагався вчинити диверсію

2day.kh.ua

За матеріалами контррозвідки СБУ до 11 років та 10 місяців ув’язнення засуджено учасника незаконних збройних формувань так званої "ДНР". Зловмисник намагався вчинити диверсію на об’єкті енергетики у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє пресценр СБУ.

Співробітники СБУ затримали диверсанта на спробі підриву однієї з електричних підстанцій.

"Прокурорами Покровської окружної прокуратури Донецької області у суді доведено, що представник одного з розвідувальних підрозділів НЗВ РФ створював дієву агентурну мережу на території Донецької області. Завданням зловмисника було проведення розвідувально-підривної діяльності, вчинення терористичних актів та диверсій на підконтрольній українській владі території Донеччини", - йдеться у повідомленні Донецької обласної прокуратури.

До своєї незаконної діяльності він залучив колишнього 31-річного "колегу", який з квітня 2020 року систематично за допомогою мессенджеру Telegram передавав учаснику НЗФ інформацію про місця дислокації, маршрути пересування військової техніки та військовослужбовців ЗСУ, які беруть участь у проведенні ООС у м. Покровську та м. Костянтинівці.

Окрім цього, у листопаді минулого року обвинувачений за 1500 доларів США мав вчинити диверсію на об’єкті критичної інфраструктури, а саме підірвати опору лінії електропередач біля підстанції розподілу електроенергії "Красноармійськ".

Співробітниками СБУ встановлено, що злочин намагався здійснити мешканець Донецької області, який у 2015 році приєднався до бойовиків. Там входив до складу терористичного угруповання "Оплот".

Під час затримання у нього виявлено саморобний вибуховий пристрій із пультом дистанційного керування та засоби зв’язку.

Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочинів, передбачених:

  • ст. 113 (диверсія),
  • ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації),
  • ст. 263 (носіння, зберігання та придбання вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Вироком Димитровського міського суду посібнику терористів призначено покарання у вигляді 11 років 10 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю а також трьох лідерів ХАМАСу

Прокурор МКС зазначив, що подаючи ці заяви про ордери на арешт, його офіс діє згідно зі своїм мандатом згідно з Римським статутом.

20.05.2024 - 15:57

Arrow
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow

Вас це може зацікавити