Додаткові системи ППО допоможуть захистити інфраструктуру Одеси - Зеленський

Головна > Війна > Додаткові системи ППО допоможуть захисти...
Author

Ольга Фединчік

19.07.2023, 16:42
Shares

8

Views

859

На зображенні може бути: 1 особа та нафтопереробний завод
Міністерство аграрної політики і продовольства України/facebook.com

Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності додаткових систем ППО, щоб захистити інфраструктуру порту Одеси.

Про це глава держави заявивпісля зустрічі з главою уряду Ірландії Лео Варадкаром, повідомляє Інтерфакс-Україна, інформує Інфокурс.

"Є дві системи на сьогодні. Я домовлявся з президентом Макроном і прем'єр-міністром Італії Джорджією Мелоні, коли ми отримали SAMP-T. Не будемо зараз говорити, де знаходяться ці системи, але вони працюють, працюють чудово", - пояснив президент.

За словами Зеленського, додаткові системи могли б захистити інфраструктуру Одеси, і не тільки портову.

"Або це системи Patriot. Ви також прекрасно знаєте, хто нам дав ці системи. Але всього цього поки що не вистачає, щоб захистити відповідну інфраструктуру", - додав він.

Раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Сольський заявив про знищення 60 тис. тонн зерна в морських портах "Одеса" і "Чорноморськ" унаслідок російських ударів 18 і 19 липня і закликав світову спільноту жорстко відреагувати на факт агресії, повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України .

"Це терористичний акт не проти України, а проти всього світу, продовольча безпека якого знову під загрозою. Людство опинилося в заручниках у країні терориста, яка шантажує весь світ голодом. Світ має відреагувати жорстко і відповідно до ситуації", - наголосив міністр.

Сольський нагадав, якщо Україна не зможе експортувати продовольство, то населення найбідніших країн опиниться на межі виживання.

Нагадаємо: У ніч на 19 липня українська протиповітряна оборона України знищила 13 із 30 крилатих ракет і 23 із 32 "шахедів". Наголошувалося, що здебільшого противник атакував об'єкти критичної інфраструктури та військові об'єкти на Одещині, зокрема ударами ракет Х-22 та "Онікс".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити