Дочірня компанія французької Auchan продала бізнес у Росії

Головна > Економіка > Дочірня компанія французької Auchan прод...
Author

Ольга Фединчік

15.04.2024, 12:23
Shares

3

Views

273

Auchan подвоює присутність у Росії, відкриваючи нову мережу магазинів |  Економічна правда
epravda.com.ua

Французька компанія Ceetrus, що входить до групи Auchan, закрила угоду з продажу своїх торгових комплексів у Росії.

Як пише РБК, новим власником компанії стала місцева компанія "Торгівельні галереї".

Повідомляється, що власник компанії, на балансі якої знаходяться торгові комплекси, змінився 12 квітня, зазначило видання. Попередній договір купівлі-продажу було підписано у жовтні 2023 року.

Основним власником компанії "Торгівельні галереї" є Тагір Шаймарданов, який працював у казанській юридичній фірмі "Шаймарданов, Ялілов і Сабітов"

Нагадаємо: Ceetrus входить до французької групи "Ашан", яка, до 2018 року називалася Immoauchan. Компанія має 150 000 кв м торгових площ та управляє 40 торговими центрами та галереями, у тому числі торговими комплексами "Акварель" у підмосковному Пушкіні, а також торговими площами у Тольятті, Волгограді, володіє ТЦ "Трійка" у Москві. Компанії належать прикасові зони в гіпермаркетах "Ашан".

Після початку російського вторгнення в Україну гендиректор французької компанії Ів Клод заявив, що "Ашан" продовжить діяльність у Росії, оскільки працює для цивільного населення.

У лютому 2023 року в Україні Національне агентство з питань запобігання корупції внесло французьку корпорацію “Ашан” у перелік міжнародних спонсорів війни. Підставою стало те, що під час повномасштабного вторгнення росії в Україну компанія відмовилася від бойкоту держави-терориста, а також не закрила свій бізнес в російській федерації.

Тоді ж було опубліковане спільне розслідування The Insider, Le Monde і Bellingcat. Ашан надавав товари для російських військових на окуповані території України. Постачання військовим позиціонувалося як "гуманітарна допомога" і складалося як із товарів з "ашанівських» складів, так і з товарів, зібраних волонтерами на території магазинів "Ашан" у різних регіонах країни. Крім постачання товарів, "Ашан" допомагав військкоматам набирати мобілізованих з-поміж своїх співробітників.

За підсумками 2023 року виторг "Ашану" в РФ скоротився на 4,7%, до близько $2,5 млрд.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Російські війська атакували енергетичний об’єкт на сході, у двох регіонах подовжують діяти графіки відключень 

Аварійна допомога на запит українського оператора системи передачі із сусідніх країн минулої доби не залучалася.

29.04.2024 - 12:00

Arrow

Вас це може зацікавити