До ВР внесли кандидатуру нового Уповноваженого з прав людини

Головна > Банки > До ВР внесли кандидатуру нового Уповнова...
Author

Марія Куренко

21.06.2022, 11:00
Shares

1

Views

982

До ВР внесли кандидатуру нового Уповноваженого з прав людини

Дмитро Лубінець

Руслан Стефанчук/facebook.com

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук вніс пропозицію щодо кандидатури народного депутата України Лубінця Дмитра Валерійовича на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Про це він повідомив у Фейсбуці. Призначити Лубінця омбудсманом можуть уже на найближчому засіданні.

"Вірю, що його досвід на посаді голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, а також його професійні та людські якості створять усі необхідні передумови для виконання в повному обсязі повноважень, покладених на Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", – вважає спікер парламенту.

Дмитро Лубінець з 2010 року був депутатом міської ради Волновахи, першим заступником голови правління Народно-патріотичного союзу Донбасу, народним депутатом попереднього скликання від Блоку Петра Порошенка і є чинним позапартійним нардепом.

Нагадаємо: Попередня Уповноважена з прав людини Людмила Денісова була звільнена рішенням народних депутатів 31 травня.

Фракція "Слуга народу" зібрала необхідну кількість підписів для розгляду висловлення недовіри Денісовій. При цьому нардеп Павло Фролов, аргументуючи це рішення, сказав, що "з початку війни та великих страждань українців пані Денісова майже не виконувала своїх повноважень щодо організації гуманітарних коридорів, захисту та обміну полонених, протидії депортації людей та дітей з окупованих територій, іншої правозахисної діяльності". За його словами, ці питання фактично вимушено взяла на себе Ірина Верещук.

Денісова була обрана омбудсманом у березні 2018 року, тож термін її роботи мав добігти наступного року. Вона оскаржує звільнення в суді.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити