До України ввозили дорогий брендовий одяг під виглядом гуманітарної допомоги

Головна > Закон > До України ввозили дорогий брендовий одя...
Author

Олександр Талов

16.06.2021, 12:57
Shares

3

Views

721

До України ввозили дорогий брендовий одяг під виглядом гуманітарної допомоги

ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила і блокувала масштабну схему ухилення від сплати податків та митних платежів до Держбюджету. Схема стосується імпорту дорогих комерційних товарів під виглядом гуманітарної допомоги для малозабезпечених сімей, а також бійців ООС і мешканців районів, постраждалих від агресії РФ.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що організували оборудку мешканці Харківської та Рівненської областей.

"Для створення видимості міжнародної гуманітарної діяльності зловмисники зареєстрували у країнах Західної Європи низку фіктивних фірм-донорів, які нібито відправляли допомогу, а в Україні декілька фіктивних благодійних організацій-отримувачів", - йдеться у повідомленні.

Зловмисники ввозили товари з-за кордону, через митні пости на західному кордоні України. Під час їх переміщення по території країни відкривали опломбовані митниками вантажівки. Ділки розвантажували нові речі, серед яких, зокрема, був брендовий одяг, лікарські засоби, а заповнювали фури непотребом, щоб вага відповідала супровідним документам. Потім організатори знову опломбовували транспорт підробленими митними пломбами.

Правоохоронці провели 20 одночасних обшуків на території Рівненської та Харківської областей в офісних і складських приміщеннях благодійних організацій, а також за місцями мешкання фігурантів справи. У ході обшуків були вилучені понад 30 тонн товарів, не розмитнених у встановленому порядку, оригінали митних документів, печатки благодійних організацій та іноземних компаній, обладнання для виготовлення підроблених митних пломб.

Фото: Пресцентр СБУ/ssu.gov.ua

Триває досудове слідство.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Через обстріл ферми на Харківщині загинув чоловік, 3 особи дістали поранення 

Після ворожого удару по Липцях медики надали допомогу 71-річній жінці, вона госпіталізована до медичної установи.

13.05.2024 - 17:24

Arrow

Вас це може зацікавити