До Києва прибула команда МВФ

Головна > Економіка > До Києва прибула команда МВФ
Author

Марія Куренко

12.02.2024, 10:38
Shares

1

Views

431

Представители МВФ прибыли в Киев: будут обсуждать вызовы, стоящие перед  экономикой Украины | УНН
unn.ua

До Києва 12 лютого із робочим візитом прибули представники Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву постійного представника Міжнародного валютного фонду Ваграма Степаняна.

Зазначається, що ціллю візиту є обговорення економічної політики влади України та виклики, що стоять перед економікою.

Команда МВФ на чолі з Умою Рамакрішнан, заступницею директора Європейського департаменту МВФ, розпочне 12 лютого зустрічі з представниками влади України та іншими партнерами.

Команда МВФ також братиме 13 лютого участь в інаугураційному засіданні керівного комітету Фонду розвитку потенціалу України, що адмініструється МВФ.

На цій зустрічі представників влади України, партнерів з розвитку та фахівців МВФ обговорюватимуться пріоритети щодо посилення спроможностей України та підтримка МВФ цього завдання, йдеться у заяві Степаняна.

Після цих зустрічей 17 лютого місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочне дискусії з представниками влади України у Варшаві у контексті третього перегляду програми розширеного фінансування.

Нагадаємо: Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду 31 березня затвердила чотирирічну програму розширеного фінансування (The Extended Fund Facility) обсягом 15,6 млрд доларів. МВФ вперше надавши кредит країні, яка перебуває у стані війни. Програму скоординовано з Європейським Союзом, США та іншими країнами "Великої сімки", які пообіцяли фінансову допомогу, щоб допомогти покрити бюджетний дефіцит Києва. Тоді ж було виділено перший транш на 2,7 млрд доларів.

14 грудня, Україна отримала третій транш фінансування на суму близько 900 млн доларів США від Міжнародного валютного фонду у межах програми Механізму розширеного фінансування EFF.

Минулого тижня Bloomberg з посиланням на джерела повідомив, що Україна розглядає план, що включає розширення продажів внутрішніх облігацій, підвищення податків та скорочення видатків, щоб закрити діру в бюджеті, у спробі отримати гроші від МВФ, якщо допомога США залишиться заблокованою.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити