До €70 млн фінансування від ЄБРР отримають Укрзалізниця та Фармак

Головна > Економіка > До €70 млн фінансування від ЄБРР отримаю...
Author

Назар Лазебний

06.07.2022, 12:43
Shares

1

Views

1 172

До €70 млн фінансування від ЄБРР отримають Укрзалізниця та Фармак

 comments.ua

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) отримав дозвіл від ЄС на кредитування розвитку залізничної та фармакологічної галузей України на загальну суму до 70 мільйонів євро.

Про це повідомила Європейська комісія, інформує Інфокурс.

Відповідну угоду від імені ЄС підписав виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на Конференції з відновлення України у Лугано.

"ЄС стоїть поруч з українським урядом і українським народом у їхній боротьбі проти невиправданої агресії Росії. Завдяки нашій гарантії ми дозволяємо ЄБРР надати таку необхідну ліквідність Українській залізниці та головному фармацевтичному виробнику в Україні. Ця підтримка має вирішальне значення для того, щоб українці й надалі мали доступ до життєво важливих послуг під час війни", - зазначивДомбровскіс.

Угода дозволить ЄБРР надати АТ "Укрзалізниця" та фармкомпанії "Фармак капітальні кредити на суму до 50 млн євро та 20 млн євро відповідно.

Водночас голова УЗ Олександр Камишін повідомив, що Світовий банк може виділити "Укрзалізниці" $200 млн для розвитку пропускної здатності експорту зерна. За його словами, про це попередньо домовилися на Конференції в Лугано.

Нагадаємо: Український уряд 4 липня у швейцарському Лугано представив план відбудови України United 24, над яким останні два місяці Кабмін та Офіс президента працювали у рамках Національної ради відновлення.

План являє собою набір документів, які описуть майже всі ключові сфери та галузі української економіки. Орієнтовна вартість його втілення – $750 млрд до 2032 року.

Європейський інвестиційний банк на конференції з відновлення України запропонував створити новий інструмент – трастовий фонд ЄС – Україна Gateway (GTF), за якого ЄІБ сподівається надавати допомогу в тих напрямах, де це найнеобхідніше.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити