До довічного ув'язнення засуджена мешканка Кіровоградщини, яка сдавала росіянам координати оборонних підприємств області

Головна > Закон > До довічного ув'язнення засуджена мешкан...
Author

Ольга Фединчік

13.10.2023, 15:11
Shares

2

Views

275

Служба безпеки України

В Україні до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна засудили 22-річну мешканку Кіровоградщини, яка наводила ракети на оборонні підприємства області.

Про це повідомила пресслужба СБУ, інформує Інфокурс.

а її координатами російські окупанти здійснювали неодноразові ракетні удари по території області. Серед основних цілей ворога були підприємства Укроборонпрому та нафтопереробної галузі", -

Повідомляється, що зловмисницю було затримано у березні цього року під час фотографування одного з місцевих заводів. За даними слідства, засудженою є мешканка Олександрійського району, яку фсб дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення рф.

Як зазначили у СБУ, для збору розвідданих фігурантка об’їжджала територію області й приховано фіксувала локації українських об’єктів з прив’язкою до місцевості. Отриману інформацію вона пересилала у вигляді текстових повідомлень через месенджер своєму "зв’язковому". Ним виявився її знайомий – бойовик окупаційних угруповань рф, який воює на східному фронті.

У свою чергу бойовик "звітував" своєму російському куратору з фсб.

Під час обшуків у затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російськими окупантами.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

За матеріалами української спецслужби суд призначив їй найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі.

Служба безпеки України

Під час судових засідань пособниця окупантів висловила бажання потрапити до обмінного списку, однак зазначила, що в разі обміну до РФ одразу візьме до рук зброю, аби воювати проти України.

Нагадаємо: Нещодавно Служба безпеки встановила особи двох зрадників, які скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза на Харківщині 5 жовтня. Зловмисниками виявились двоє місцевих жителів – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації регіону перейшли на бік рашистів, наразі переховуються у РФ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити