Дмитро Кулеба провів переговори з Гендиректором МАГАТЕ

Головна > Бізнес > Дмитро Кулеба провів переговори з Гендир...
Author

Олександр Талов

26.04.2021, 16:25
Shares

2

Views

936

Дмитро Кулеба провів переговори з Гендиректором МАГАТЕ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі під час зустрічі в Україні

МЗС України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори із Генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаелем Маріано Гроссі.

Очільник МАГАТЕ перебуває з робочим візитом в Україні вперше за 10 років на запрошення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Про це повідомляє пресцентр МЗС.

Сторони обговорили застосування гарантій МАГАТЕ до всіх ядерних об’єктів на території України, зокрема на тимчасово окупованих територіях, відповідно до угоди між Україною і Агентством.

"Рафаель Маріано Гроссі підтвердив чітку позицію: МАГАТЕ розмовлятиме лише з Україною щодо всіх ядерних об’єктів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та Криму, оскільки визнає лише суверенітет нашої держави над ними", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники окремо обговорили можливості збільшення представництва України в Секретаріаті МАГАТЕ.

На 26-27 квітня запланована участь Рафаеля Маріано Гроссі у заходах з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, віцепрем’єр-міністром Олексієм Резніковим та керівниками профільних установ і відомств України в сфері ядерної енергетики.

Нагадаємо: МАГАТЕ – міжнародна міжурядова науково-технічна організація, до якої входять 172 держави. Україна є членом Агентства з моменту його створення у 1957 році.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити