Для документування воєнних злочинів США передадуть Україні автономні безпілотники Skydio

Головна > Війна > Для документування воєнних злочинів США ...
Author

Марія Куренко

28.07.2023, 10:02
Shares

7

Views

300

USAID передасть Україні безпілотники для документування воєнних злочинів
glavcom.ua

Американське агентство з міжнародної допомоги (USAID) доставить в Україну так звані автономні дрони Skydio для документування воєнних злочинів.

Як пише Голос Америки, ро це повідомило у четвер, 27 липня, інформує Інфокурс.

Генеральній прокуратурі України передадуть 9 автономних безпілотників. Їх надають як благодійність через приватну компанію Skydio, провідного американського виробника безпілотників, зазначили у пресслужбі USAID.

Безпілотники Skydio мають камери 4K, які використовуватимуться для фото- та відеозйомки з метою документування воєнних злочинів.

"Це допоможе Генеральній прокуратурі задокументувати понад 115 000 випадків знищення цивільної інфраструктури та доказів порушення прав людини у прифронтових громадах і на звільнених територіях", - кажуть в агентстві.

Наразі дві українські правозахисні коаліції за підтримки USAID задокументували понад 40 000 випадків воєнних злочинів Росії з 24 лютого 2022 року. USAID також бере участь у спільних візитах щодо документування воєнних злочинів з Офісом Уповноваженого з прав людини в Україні.

Нагадаємо: USAID вже передавав Україні термінали Starlink, подаровані SpaceX, а також ноутбуки й програмне забезпечення для українських школярів і вчителів, подаровані компаніями HP, Inc., JP.IK та Microsoft.

Минулого тижня в Одесі голова USAID Саманта Пауер заявила, що США нададуть Україні додаткові 250 мільйонів доларів на підтримку сільського господарства, яке постраждало від російської агресії. Програма допомоги охоплює майже третину зареєстрованих українських фермерів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Україна націоналізувала два літаки, що належали "Ростеху"загальною вартістю 10 млн євро

Літаки перебували на балансі офшорної компанії, що входить до структури "Ростеху" через підконтрольне російське АТ "Ільюшн Фінанс Ко".

17.05.2024 - 13:03

Arrow
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow

Вас це може зацікавити