Детективи – вульгарне чтиво чи тренажер для розуму?

Головна > Бізнес > Детективи – вульгарне чтиво чи тренажер ...
Author

Ольга Фединчік

19.04.2021, 11:19
Shares

0

Views

940

Детективи – вульгарне чтиво чи тренажер для розуму?
null

Чому люди так полюбляють читати детективні історії, дивитися багатосерійні детективні серіали, витрачаючи на це купу часу? Вбивство, кров, найжахливіші людські якості і вчинки– невже все це може подобатись?

Мабуть у кожної людини є своя відповідь та свої резони, але не вагаючись можна сказати, що у цікавому детективі, де автор не експлуатує певні стереотипи, є щось таке, що змушує читача бути причетним до подій, часу і місця, де вони відбуваються, йти тими ж самими шляхами, якими йдуть герої сюжету, дихати тим самим повітрям небезпеки чи таємничості. Крок за кроком та сторінка за сторінкою читач наближається до кульмінації подій і затамувавши подих вибудовує свою лінію розслідування, навіть якщо читач просто звичайнісінький собі бухгалтер в маленькій компанії чи романтична студентка першокурсниця.

Уміння автора детективного твору зосереджувати увагу читача не тільки на інтризі, таємниці та розкритті злочину, а й на моральному аспекті злочину та його наслідків - це найвищий пілотаж, бо саме такі детективи найбільше приваблюють читачів.

Хтось вважає читання детективів марним витрачанням часу на вульгарним безглуздим чтивом и певно в цьому є якийсь сенс. Серед детективів, так само, як і в інших жанрах літератури, дійсно, чимало є таких, які відповідають цим визначенням, але якщо вам пощастило і ви знайшли автора який зумів поєднати інтригу сюжетної лінії з мотивацією людських вчинків, та вміло веде вас, як читача причинно-наслідковими шляхами вчинків героїв, щоб в решті решт ви зрозуміли психологію дійових осіб, то читання книги перетвориться в захоплюючий інтелектуальний процес. Залишилося тільки знайти свій детектив і свого автора. А також книжковий магазин (https://vivat-book.com.ua)

Купити найцікавіші книги детективи класиків детективного жанру, таких як Артур Конан Дойл, Агата Крісті, Джеймс Хедли Чейз та сучасних авторів Лада Лузіна, Андрій Кокотюха, Анастасія Нікуліна, Максим Кідрук, Андрій Курков можна в интернет- магазині «Віват»

Які бувають детективи?

  • іронічні;
  • політичні;
  • історичні;
  • фантастичні;
  • психологічні;
  • детективи закритого типу;
  • шпигунські;
  • поліцейські.

Та який би із цих піджанрів детективу ви не обрали, кожен раз, читаючи новий детектив, ви будете вступати в змагання з героєм-детективом, щоб розплутати клубок таємниць, і встановити істину раніше за нього. Пам’ятайте,що загострення уваги до дрібниць життя робить життя цікавіше і повніше, а гарний детектив – це найкращий посібник цих самих «дрібниць життя».

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити