Деталі атаки авіабази "Саваслейка" -Defense Express

Головна > Війна > Деталі атаки авіабази "Саваслейка" -Defe...
Author

Назар Лазебний

14.08.2024, 12:11
Shares

4

Views

671

drive2.ru

У ніч на 14 серпня Україна завдала нову серію результативних ударів по російських аеродромах РФ. Серед цілей були авіабази під Воронежем, Борисоглєбськом та російська авіабаза "Саваслейка".

Як пише DEFENSE EXPRESS, є обґрунтована надія, що вильоти з авіабази "Саваслейка" для ворога будуть ускладнені.

Видання зазначає, що причина доволі банальна - на авіабазі "Саваслейка" за всю протиповітряну оборону, вочевидь, відповідає лише зенітки типу ЗУ-23-2 та кулемети. Роботи більш потужних засобів, судячи з відео, яке оприлюднело телеграм-каналом Аstra, не зафіксовано. На відміну від результатів удару.

Зокрема супутниковий сервіс NASA показує потужну пожежу у районі розвантаження та зберігання паливно-мастильних матеріалів.

Image 0

Зазначається, що навіть ураження запасів палива, як і частини паливної інфраструктури аеродрому, вже доволі суттєвий результат через те, що МиГ-31, використовує доволі специфічне паливо - керосин Т-6. Це спеціальне важке термостабільне паливо, яке призначене для виконання надзвукових польотів на великій висоті.

Фахівці видання роз'яснюють, що формально для МиГ-31 допускається використання інших видів палива, наприклад, найбільш поширеного керосину РТ, але з відповідними обмеженнями на режими польоту. Наприклад, без надзвукових висотних польотів, а без них запуск Х-47 "Кинжал" неможливий.

Також зазначається,що наразі питання базування на цій авіабазі МиГ-31К під питанням. Це звісно не означає те, що ворог не зможе перемістити літаки на інший аеродром, але у будь-якому випадку це про додаткові ускладнення для ворога.

У DEFENSE EXPRESS нагадали, що сервіс NASA фіксує саме пожежі, а не вибухи. Тобто ураження літаків він не зафіксує. Особливо, якщо мова йде про те, що українські дрони були оснащені бойовими частинами із повітряним підривом. Саме вони є ідеальними для знищення літаків на відкритих майданчиках. А саме так МиГ-31 у РФ і зберігаються, бо для них укриттів на аеродромі "Саваслейка" не було.

МиГ-31К на авіабазі "Саваслейка" (Google Eath)

Фото: МиГ-31К на авіабазі "Саваслейка" (Google Eath)

І станом на 30 червня 2024 року, а саме таким днем датований цей знімок на сервісі Google Eath, МиГ-31К були захищені лише шинами.

Нагадаємо: 14 серпня місцеві пабліки повідомляли про 10 прильотів на військовій авіабазі "Саваслейка" в Нижегородській області, та перекриття проїзду у село та місто Кулебаки, в якому вона знаходиться.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська вчора ввечері вдарили по припортовій інфраструктурі Одещини

На щастя, постраждалих та загиблих немає.

21.10.2024 - 10:04

Arrow
Theme

Економіка

В Україні зібрали майже 61 мільйон тонн зернових та олійних культур

Аграрії 14 областей збирають цукрові буряки, додали в міністерстві.

18.10.2024 - 13:00

Arrow

Вас це може зацікавити