Десять депутатів від "Голосу" створили власне об'єднання "Справедливість"

Головна > Закон > Десять депутатів від "Голосу" створили в...
Author

Марія Куренко

16.06.2021, 12:05
Shares

0

Views

809

Десять депутатів від

Олександра Устінова

ukrainci.com.ua

Десять депутатів Верховної Ради від "Голосу" заявили про розкол у фракції та рішення створити власне об'єднання не залишаючи складу фракції.

"Вчора керівництво нашої фракції та партії фактично перетнуло червону лінію і зрадило інтересам українців та своїх виборців. Вони голосували за русифікацію, коли обіцяли захищати українську мову та культуру", - заявила з трибуни Ради нардеп Олександра Устінова у середу.

Депутатка наголосила, що це відбувається всупереч вимозі більшості членів фракції.

"Тому ми, десять народних депутатів, а це половина парламентської фракції "Голос" хочемо заявити про створення окремого об'єднання "Справедливість". Ми змушені констатувати, що фракція "Голос" уже п'ять місяців як не існує в Верховній Раді", - сказала вона.

Об'єднання "Справедливість" буде продовжувати програму, яку підтримали виборці "Голосу" у 2019 році, наголосила Устінова.

Крім Устінової, до об’єднання "Справедливість" увійшли Ольга Стефанишина, Андрій Шараскін, Ярослав Юрчишин, Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Володимир Цабаль.

Нагадаємо: Фракція "Голос" є найменшою у Верховній Раді, вона має тільки 20 мандатів.

Учора на сайті партії була оприлюднена заява щодо голосування за порядок денний, в якій "Голос" відкликає свої голоси за включення до порядку денного законопроектів 5554, 5554-1 про застосування закону про мову в кіно.

"Депутати фракції "Голос" Роман Костенко, Кіра Рудик, Ярослав Железняк, Ярослав Рущишин, Андрій Осадчук відкликають свої голоси за внесення до порядку денного законопроекту 5554 про російську мову в кіно", - йдеться в заяві.

В заяві додали, що "включення в порядок денний не є прийняттям рішення по суті закону. Рішення було внесено з порушенням Регламенту".

"Голос" не підтримає жодних ініціатив, покликаних поставити під сумнів закони про українську мову. Ми категорично не сприймаємо будь-які спроби наступу на українську мову, тому підтримуємо українську всюди — в кіно, на телебаченні, в обслуговуванні, навчанні тощо", - запевнили у заяві.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Через обстріл ферми на Харківщині загинув чоловік, 3 особи дістали поранення 

Після ворожого удару по Липцях медики надали допомогу 71-річній жінці, вона госпіталізована до медичної установи.

13.05.2024 - 17:24

Arrow

Вас це може зацікавити