Держдеп США планує відрядити радника до Мінстратегпрому України

Головна > Економіка > Держдеп США планує відрядити радника до ...
Author

Олександр Талов

07.12.2023, 10:49
Shares

3

Views

247

Держдепартамент США критикує рішення української влади про заборону  російських ресурсів - Детектор медіа.
detector.media

Державний департамент США планує відрядити радника до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України в рамках посилення співпраці та спільного виробництва між оборонно-промисловими суб’єктами США та України.

Про це йдеться у пресрелізі Білого дому за підсумками першого дня Конференції оборонних індустрій DFNC1: US Edition у Вашингтоні, інформує Інфокурс.

"Співпрацюючи з Конгресом, Державний департамент планує відрядити радника до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України для підтримки та прискорення переходу України до оперативно сумісних Збройних сил, боротьби з корупцією та залучення іноземних інвестицій у критично важливі галузі", - зазначається у пресрелізі.

США вже створили міжвідомчу команду, яка складається з представників Державного департаменту, Міністерства оборони та Мінторгівлі, яка підтримуватиме промисловість, українських та інших партнерів, яким будуть необхідні рекомендації в питаннях потенційних угод та експортних вимог для оборонної промисловості України.

Також Пентагон і Міністерство оборони України та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України підписали заяву про наміри щодо спільного виробництва та обміну технічними даними, які працюватимуть для вирішення нагальних оперативних потреб Збройних Сил України, у тому числі у сфері систем протиповітряної оборони, ремонту та технічного обслуговування, а також виробництва критичних боєприпасів.

Крім цього, США надали Україні технічні дані для початку місцевого виробництва деяких проєктів FrankenSAM, спрямованих на інтеграцію систем протиповітряної оборони України з певними західними боєприпасами.

"Паралельне виробництво цих систем в Україні та Сполучених Штатах дасть змогу пришвидшити їхнє розгортання та дозволить Україні зробити значний внесок у підтримку своїх систем ППО", - йдеться у пресрелізі.

Як писав DEFENSE EXPRESS, FrankenSAM - це три ЗРК: гібрид "Бука" та ракет RIM-7, радянської РЛС та AIM-9, а також ще один, найпотужніший, з елементами Patriot.

Останній тип FrankenSAM ще поки тестується, у жовтні він вже успішно пройшов перше вогневе випробування, знищивши дрон-мішень. Все що відомо, відповідно до інформації від видання - те що він об'єднує пускову та ракети від Patriot, але працює з "українськими радіолокаційними системами вітчизняного виробництва".

Цей найпотужніший гібрид планується направити до України вже цієї зими разом з ракетами та "іншими деталями" Patriot від інших союзників.

Нагадаємо: 6 грудня у Вашингтоні розпочалася Конференція оборонних індустрій DFNC1: US Edition. Форум зібрав українських та американських урядовців, представників бізнесу та оборонного сектору, щоби поглибити взаємодію у сфері виробництва озброєння та обміну технологіями.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити