Держдеп підтвердив переміщення посольства з Києва до Львова

Головна > Політика > Держдеп підтвердив переміщення посольств...
Author

Ольга Фединчік

15.02.2022, 09:35
Shares

2

Views

490

Держдеп підтвердив переміщення посольства з Києва до Львова

unn.com.ua

Державний департамент Сполучених Штатів підтвердив інформацію про тимчасове переміщення персоналу посольства США з Києва до Львова.

Як повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен, наразі процес тимчасового перенесення посольства з Києва до Львова триває, йдеться у пресрелізі на сайті департамену.

"Ми перебуваємо у процесі тимчасового перенесення нашого посольства з Києва до Львова у зв'язку з різким прискоренням нарощування російських військ", – наводить слова Блінкена пресслужба Держдепу.

Повідомляється, що посольство продовжить взаємодію з українським урядом та координуватиме дипломатичні відносини в Україні, а також продовжить інтенсивні дипломатичні зусилля щодо деескалації кризи.

Разом із тим, у Держдепі зазначили, що перенесення є звичайним запобіжним заходом і не скасовує підтримку України, підкресливши, що США "непохитні у прихильності до суверенітету та територіальної цілісності України".

Крім того, США продовжують працювати над досягненням дипломатичного рішення та взаємодії з російським урядом.

"Шлях для дипломатії залишається доступним, якщо Росія вирішить діяти сумлінно. Ми сподіваємося повернути наших співробітників до посольства, як тільки дозволять умови", - йдеться у пресрелізі.

Блінкен також закликав американців, що залишилися в Україні, негайно покинути її територію заради їхньої безпеки.

У той же час речник Держдепартаменту Нед Прайс зазначив, що причиною такого кроку стала "постійна ескалація та загрозлива військова позиція" Росії.

"Постійна ескалація з боку Росії та загрозлива військова позиція змусили Державний департамент вжити заходів для захисту наших співробітників. Ми тимчасово перемістили основну команду персоналу та операцій в Україні до Львова", – написав Прайс у Twitter.

Нагадаємо: Держдепартамент 12 лютого вимагав залишити Україну дипломатам, які не обіймають критично важливі посади. Тоді відомство повідомляло, що співробітники, які залишилися, продовжать працювати в Києві.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські окупанти вранці штурмували Старомайорське, Кринки та Роботине - Cили оборони

Ворог здійснив 12 спроб штурмів Старомайорського і 4 - Кринки.

14.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Економіка

USDA прогнозує зменшення виробництва зернових в Україні у 2024/25 маркетинговому році

Прогнозні баланси USDA вказують на скорочення світових запасів зерна, що дало ринку стимул до зростання цін.

13.05.2024 - 12:05

Arrow

Вас це може зацікавити