Депутати Британського парламенту закликали главу МЗС Британії Кемерона визнати Росію державою-спонсором тероризму

Головна > Міжнародне > Депутати Британського парламенту заклика...
Author

Ольга Фединчік

02.02.2024, 17:24
Shares

4

Views

644

Президент України до Британського парламенту: Знайдіть спосіб зробити  безпечним українське небо. РЕАКЦІЯ
novynarnia.com

Група британських парламентаріїв закликала главу МЗС Британії Девіда Кемерона розглянути можливість визнання РФ державою-спонсором тероризму.

Депутати підтримали кампанію британської організації "Друзі України" щодо визнання Росії державою-спонсором тероризму та підписали спільний лист до міністра закордонних справ Великобританії лорда Кемерона, в якому закликали його переглянути справу про визнання Росії державою-спонсором тероризму.

Лист підписали13 депутатів британського парламенту та 5 перів.

Автори листа зазначили,що наближається друга річниця повномасштабного вторгнення РФ в Україну, водночас російські атаки тривають майже дев'ять років. Парламентарії додали, що шоковані діями Росії. Вони підкреслили варварський характер і неспровокованість російських обстрілів України в різдвяно-новорічний період. І в цьому контексті заявили, щоРосія має бути визнана урядом Сполученого Королівства державою-спонсором тероризму.

"Сполучене Королівство може стати першою великою західною країною, яка оголосить російську державу поза законом", - зауважено в листі.

Парламентарії додали, що у листопаді 2022 року Європарламент ухвалив резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму, а згодом, у вересні 2023 року, британський уряд визнав підконтрольну російській владі "Групу Вагнера" терористичною організацією.

"Після смерті Євгена Пригожина, коли бойовики "Вагнера" були асимільовані в командну структуру російських збройних сил, вона тепер повністю діє як терористичний підрозділ російської держави. Країни, яка продовжує здійснювати терористичні акти проти громадян України, що цілком законно захищає свою незалежність від агресії з боку свого сусіда", - підкреслили члени британського парламенту.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити