Дефіцит електроенергії у системі через наслідки ракетних атак все ще є значним Укренерго

Головна > Бізнес > Дефіцит електроенергії у системі через н...
Author

Олександр Талов

17.12.2022, 18:18
Shares

0

Views

1 447

Дефіцит електроенергії у системі через наслідки ракетних атак все ще є значним Укренерго

kazatin.com

Станом на 17 грудня триває відновлення роботи об’єктів енергосистеми після чергового ракетного обстрілу. Дефіцит електроенергії залишається значним

Про це повідомило НЕК "Укренерго" у Фейсбуці, інформує Інфокурс.

"Станом на 17 грудня енергосистема України продовжує відновлюватись після 9-го ракетного удару ворога. Триває процес виведення блоків атомних станцій, за винятком окупованої Запорізької, на рівень запланованої потужності. Теплоелектростанції поетапно відновлюють роботу, гідроелектростанції продовжують працювати за графіком", - йдеться у повідомленні.

На енергооб’єктах, пошкоджених обстрілами, проводяться аварійно-відновлювальні роботи зазначають у компанії та підкреслюють, що дефіцит електроенергії у системі через наслідки ракетних атак все ще є значним. Всім обленерго доведені ліміти споживання.

До того ж погодні умови ускладнюють стан електромереж по всій країні: дощ зі снігом, мороз та сильний вітер призводять до обледеніння обладнання. Ремонтні бригади працюють цілодобово.

Також в "Укренерго" зауважують, що режим надзвичайної ситуації, який було введено виключно для операцій на ринку електроенергії, відповідно до вимог "Правил ринку електроенергії", було завершено вчора о 19:15. Наразі ринок електроенергії України працює в нормальному режимі.

Нагадаємо: У Київській області тривають відновлювальні роботи з електропостачання, цей процес ускладнюють погодні умови. За рішенням "Укренерго" на Київщині продовжуються екстрені вимкнення електропостачання. Близько 50% регіону наразі без світла.

Як повідомив мер Києва Володимир Кличко, станом на ранок 17 грудня водопостачання повернули всім мешканцям столиці. Половина киян – вже з теплом. 2/3 споживачів мають електропостачання. Також відновив свою роботу столичний метрополітен.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити