ДБР порушило справу до суддів ВС через рішення Верховного Суду щодо Тупицького

Головна > Міжнародне > ДБР порушило справу до суддів ВС через р...
Author

Ольга Фединчік

19.07.2021, 17:01
Shares

2

Views

380

ДБР порушило справу до суддів ВС через рішення Верховного Суду щодо Тупицького

np.pl.ua

Державне бюро розслідувань (ДБР) завело справу на суддів Верховного суду, що винесли рішення про скасування указу президента Володимира Зеленського, яким він позбавив посади колишнього голову Конституційного суду Олександра Тупицького.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР, пише Укрінформ

"Слідчі Державного бюро розслідувань за заявою громадської організації зареєстрували провадження щодо зловживання владою суддями Касаційного адміністративного суду ВСУ", - зазначили в пресслужбі.

Повідомляється, що ще 15 липня до бюро надійшла заява від представника однієї з громадських організацій. Заявник просив внести відомості до ЄРДР щодо зловживання владою суддями у зв'язку зі скасуванням указу Зеленського щодо Тупицького.

Відповідно до вимог ст. 214 КПК України, Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією "зловживання владою або службовим становищем" (ч. 2 ст. 364 КК України)",.

Нагадаємо: На минулому тижні Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду визнав незаконним указ Президента Володимира Зеленського від 27 березня, яким він скасував указ свого попередника Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею Конституційного Суду.

У ВС обгрунтували своє рішення тим, що Президент не має повноважень не має повноважень звільняти суддю Конституційного Суду.

У Зеленського заявили, що це нібито спроба зірвати судову реформу і пообіцяли оскаржити рішення.

Президент Володимир Зеленський 29 грудня 2020 року підписав указ про відсторонення Тупицького з посади судді КС терміном на два місяці. 26 лютого своїм указом Президент продовжив відсторонення Тупицького ще на один місяць.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити