ДБР обшукало "Київводоканал" щодо справи про розкрадання коштів під час будівництва комунальних об’єктів

Головна > Бізнес > ДБР обшукало "Київводоканал" щодо справ...
Author

Ольга Фединчік

09.07.2021, 13:09
Shares

0

Views

659

ДБР обшукало

mind.ua

Державне бюро розслідувань у четвер, 8 липня, влаштувало обшук в головному офісі ПрАТ "АК "Київводоканал".

Як повідомили в ДБР, справа стосується можливого розкрадання коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів Києва.

За попередніми даними, посадовці КМДА і "Київводоканалу" могли завищити вартість проведених робіт та закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн гривень та вивести ці гроші через підконтрольні організації за сприяння посадових осіб податкової служби.

Крім того, встановлено, що у 2020 році "Київводоканал" використав на реконструкції ділянки Сирецького самопливного каналізаційного колектору в Подільському районі та каналізаційного колектору в Оболонському районі гірші труби, ніж замовляв під час тендеру на Prozorro.

Під час проведених обшуків в офісі "Київводоканал" вилучили документацію, що стосується виконання будівельних робіт на вищезазначених об’єктах.

Фото: Прессцентр ДБР

Розпочато досудове розслідування за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Нагадаємо: 8 липня обшуки відбулися також у "Київавтодорі". Там слідчі дії стосувалися купівлі вантажних та спеціалізованих автомобілів для будівництва доріг. У результаті оборудки було привласнено понад 110 млн гривень бюджетних коштів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Словацька поліція висунула обвинувачення нападнику на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо

Якщо його визнають винним, йому може загрожувати довічне ув'язнення.

16.05.2024 - 16:11

Arrow
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow

Вас це може зацікавити