Данія та Нідерланди не поставлятимуть Leopard Україні

Головна > Бізнес > Данія та Нідерланди не поставлятимуть Le...
Author

Марія Куренко

15.02.2023, 17:39
Shares

3

Views

389

Данія та Нідерланди не поставлятимуть Leopard Україні

uatv.ua

Нідерланди та Данія оголосили, що не постачатимуть Україні танки Leopard 2, Фінляндія та Швеція ще не визначилися.

Про це пише німецька газета Die Welt із посиланням на відповідь на запит у європейських столицях.

Премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявляв раніше, що його країна може надати 18 орендованих у Німеччини Leopard 2, які використовувалися голадсько-німецьким батальйоно, на цей час танки не доступні для України.

"Рішення ухвалили під час тісних консультацій між Нідерландами та Німеччиною", - заявив він.

На запит Die Welt данські урядові кола теж заявили, що країна, яка володіє 44 танками Leopard 2A7, не братиме участі в "танковій каоліції".

Компенсацією Нідерландів і Данії за відмову від участі в коаліції буде фінансовий внесок у ремонт 100 танків Leopard 1, що знаходяться на промислових складах Німеччини.

Інфографіка Die Welt

Стосовно Фінляндії, що має арсенал із 200 танків Leopard 2 і яка довгий час вважалася важливою частиною "танкової коаліції" поки що немає повної ясності, як заявив речник у відповідному відомстві країни дискусія, щодо участі в коаліції ще триває. Однак зараз зʼявилися ознаки того, що країна не хоче постачати танки, допоки не вступить до НАТО. Те саме стосується і Швеції. Стокгольм теж ймовірно відмовляється від поставок Leopard до приєднання до Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо: 14 лютого, у Брюсселі пройшло засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", дев'яте за ліком.

Головні питання порядку денного, як повідомляв раніше Резніков, захист українського неба, у тому числі – через залучення авіаційної платформи; розбудова "танкової коаліції"; формування запасу міцності по боєприпасах; тренінгові програми для українських воїнів; стабільність підтримки – логістика, обслуговування, ремонт, практична реалізація «Військового шенгену».

За підсумками зустрічі голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі зауважив, що партнери у форматі "Рамштайн" змогли акумулювати для України велику допомогу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Чехія оголосила у розшук російського генерала, причетного до вибуху складів боєприпасів

Поліція вважає доведеним, що диверсію здійснили співробітники російської військової розвідки, щоб запобігти доставці боєприпасів у регіони, де Росія п...

10.05.2024 - 17:31

Arrow
Theme

Війна

Російські війска вночі атакували Харків Ракетою С-300, руйнації зазнали 26 будинків

Постраждали дві людини - дитина 11 років та жінка 72 років - гостра реакція на стрес.

10.05.2024 - 09:33

Arrow

Вас це може зацікавити