Ціни на електроенергію у Німеччині зросли до €700 вперше в історії.

Головна > Міжнародне > Ціни на електроенергію у Німеччині зросл...
Author

Олександр Талов

22.08.2022, 18:17
Shares

0

Views

1 132

Ціни на електроенергію у Німеччині зросли до €700 вперше в історії.

slovoidilo.ua

Базова ціна на електроенергію в Європі підскочила більш ніж на 25% у понеділок, 22 серпня, і вперше перевищила 700 євро за мВт·год.

Про це пише Bloomberg, інформує Інфокурс.

Різке підвищення ціни на електроенергію викликане новими побоюваннями щодо постачання газу трубопроводом "Північний потік" з Росії.

Ціна французького контракту підскочила на 16% до 840 євро. Фʼючерси на вугілля також досягли безпрецедентного рівня, зазначає Bloomberg.

Голландський контракт на місяць вперед зріс на 17% і становив 286,06 євро за мВт·год о 15:22 в Амстердамі. У пʼятницю він виріс пʼятий тиждень поспіль, що стало найтривалішим періодом цього року. У понеділок його британський еквівалент зріс на 23%.

Нагадаємо: 19 серпня стало відомо, що "Газпром" вирішив знову тимчасово зупинити прокачування газу через "Північний потік" на три дні з 31 серпня. Компанія пояснює це проведенням технічного обслуговування.

Трубопровід вже кілька тижнів працює з пропускною спроможністю всього 20%, і європейські політики наполягають на тому, що обмеження мають політичний характер.

Європейські ціни на природний газ продовжили зростання, оскільки знову зʼявилися побоювання з приводу тривалої зупинки поставок трубопроводом "Північний потік" російським "Газпромом", що поставить під загрозу економіку, яка вже зазнає труднощів, у ще складніше становище.

Вдень 22 серпня вартість газу досягла 3024 доларів за тисячу кубометрів, таким чином біржові ціни на газ у Європі вперше з березня перевищили позначку в 3000 доларів. Тож, ціни уже зросли на 20%.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Європарламентарі просять призупинити статус кандидата в ЄС для Грузії 

Також депутати заявили, що варто переглянути фінансування Європейським союзом державного бюджету та урядових програм Грузії.

07.05.2024 - 13:52

Arrow
Theme

Міжнародне

Польща продовжить абонплату терміналів Starlink для України - Федоров

Польща надала понад 20 тисяч терміналів Starlink, які стали частиною критичною інфраструктури, вони забезпечують українців звʼязком та інтернетом.

06.05.2024 - 18:33

Arrow

Вас це може зацікавити