Ціна російської нафти Urals впала нижче 38 доларів за барель

Головна > Війна > Ціна російської нафти Urals впала нижче ...
Author

Олександр Талов

09.01.2023, 20:28
Shares

0

Views

235

Ціна російської нафти Urals впала нижче 38 доларів за барель

volynnews.com

Вартість флагманської російської нафти Urals впала нижче 38 доларів за барель.

Як пише Bloomberg, ця ціна вдвічі нижча порівняно з еталонною маркою Brent і значно нижча від ліміту, встановленого Групою семи.

За даними Argus Media, 6 січня нафта сорту Urals коштувала 37,8 доларів за барель у порту Балтійського моря Приморськ. Brent того ж дня торгувалася на рівні 78,57 доларів. Це свідчить про зростання дисконту для російської нафти, зазначає агентство.

Російська нафта ESPO, що експортується з портів на Далекому Сході, продовжує торгуватися трохи вище встановленого обмеження цін, свідчать дані Argus.

"На ціни вплинула, ймовірно, втрата європейського ринку, тому що вона поставила рф у залежність від Китаю та Індії. І через те, що танкерам доводиться пливти на тисячі миль більше, щоб доставити вантаж із західних російських портів до цих покупців, вартість фрахту різко зросла. Це змушує знижувати ціни, щоб конкурувати з поставками з Близького Сходу", - , зазначає агентство.

Нагадаємо: 6 жовтня ЄС офіційно запровадив восьмий пакет санкцій проти Росії, який вводить у законодавство ЄС основу для встановлення обмеження цін на морське транспортування російської нафти для третіх країн і подальших обмежень на морське транспортування сирої нафти та нафтопродуктів до третіх країн.

Обмеження на російську нафту почали діяти 5 грудня 2022 року. Запроваджена межа цін дозволяє відвантажувати російську нафту до третіх країн морським шляхом, використовуючи танкери країн «Великої сімки» або ЄС, страхові компанії та кредитні установи, лише за умови, що вантаж купується за ціною, не вищою за встановлену верхню межу. Оскільки ключові світові судноплавні та страхові компанії базуються в країнах "Великої сімки" або Євросоюзу, обмеження має ускладнити росії можливість продавати свою нафту за вищою ціною.

При цьому від ембарго звільняються постачання нафти за ціною 60 доларів за барель і нижче.

Такі ж обмеження для російських нафтопродуктів набудуть чинності 5 лютого 2023 року. Поки що гранична ціна на них не оголошена.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Рада ухвалила закон про збільшення штрафів для ухилянтів

штрафи за порушення законодавства про мобілізацію виписуватимуть заочно.

09.05.2024 - 12:48

Arrow
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow

Вас це може зацікавити