Чи варто брати мікрокредит на освіту?

Головна > Економіка > Чи варто брати мікрокредит на освіту?
Author

Марія Куренко

03.04.2023, 11:29
Shares

1

Views

739

Чи варто брати мікрокредит на освіту?
null

Найкраще інвестування — в себе. Зараз все більше людей розуміють важливість отримання якісної освіти для майбутнього кар'єрного розвитку. Проте, не всі мають достатньо коштів для оплати вартості навчання, що часто призводить до взяття кредитів на освіту. Вигідні умови позичальникам пропонують не лише банки, а й МФО. Наприклад, одна з топових українських фінустанов ClickCredit пропонує позики на суму до 12 000 грн під 0,01% на день людям, які вперше звертаються за позикою. Сума невелика, але вистачить оплатити курси з англійської, маркетингу, або котроїсь з IT-спеціальностей.

Ризики кредитування для студентів

Кредитування — це зручний та корисний інструмент, якщо користуватися ним із розумом. Проте, він має свої ризики, про які варто знати:

  1. Кредит доведеться повернути разом із відсотками. Отже, він може мати значний вплив на ваші фінансові можливості в майбутньому. Якщо ви не можете вчасно повернути кредит, це може призвести до накопичення заборгованостей та погіршення вашої кредитної історії.
  2. Навіть закінчивши курси IT, при всьому попиті на цих фахівців, роботу можна шукати досить довго. Річ у тім, що більшість компаній шукає фахівців з досвідом. Доведеться попотіти і вислати не один десяток резюме , щоб знайти своє місце під сонцем. Усе може ускладнити процес повернення кредиту та може призвести до відкладення погашення заборгованостей на необмежений термін.
  3. Банки неохоче кредитують студентів. А МФО видають позики на короткий термін — до 2 місяців. Тож доведеться повертати кредит досить швидко. Ну, або продовжувати його на довший термін, сплачуючи відсотки.

Варто чи ні?

Отже, чи варто брати мікрокредит на освіту? Це залежить від вашої конкретної ситуації. Якщо ви впевнені, що зможете вчасно повернути позику та забезпечити достатній дохід після отримання освіти, то мікрокредит на освіту може бути корисним інструментом для досягнення вашої мети.

Якщо ви вирішили твердо вирішили змінити своє життя на краще та йти навчатися, а грошей — обмаль, кредит — вірне рішення. Головне — звернутися до надійного кредитора та уважно ознайомитися з умовами кредитування. Необхідно враховувати не тільки відсоткову ставку, але й термін погашення, наявність чи відсутність додаткових внесків, а також можливість дострокового погашення кредиту без штрафних санкцій.

Також, перед тим як брати мікрокредит на освіту, варто ретельно проаналізувати свої можливості. Розгляньте свій поточний дохід та ймовірність отримання роботи з достатнім доходом після отримання освіти. Врахуйте, що погашення кредиту може стати важким фінансовим тягарем, тому будьте впевнені в своїй здатності доходу, щоб вчасно повернути позику та відсотки.

Узагалі, перед тим як брати мікрокредит на освіту, необхідно ретельно розібратися у всіх ризиках та умовах цього виду кредитування, а також проаналізувати свої фінансові можливості та перспективи заробітку після отримання освіти. Тільки тоді можна прийняти обгрунтоване рішення щодо взяття мікрокредиту на освіту.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити