Чеська Czechoslovak Group та "Українська бронетехника підписали угоду про виробництво артилерійських боєприпасів в Україні

Головна > Економіка > Чеська Czechoslovak Group та "Українська...
Author

Назар Лазебний

04.10.2024, 09:11
Shares

2

Views

280

czechoslovakgroup.com

Чеська компанія Czechoslovak Group (CSG) та "Українська бронетехніка" підписали угоду про співпрацю у виробництві артелерійських снарядів 155-мм в Україні з наступного року.

Як повідомляє CSG, года є частиною більшого пакету контрактів, підписаних двома компаніями 2 жовтня під час Міжнародного форуму оборонної промисловості (DFNC2) у Києві.

"Підписання угоди про локалізацію виробництва танкових і артилерійських боєприпасів виробництва РГС в Україні було зумовлене насамперед тим, що ми усвідомлюємо, наскільки важливо для України виробляти військову техніку на своїй території. Ця наша ініціатива базується на ідея власника CSG Міхала Стрнада перенести та локалізувати виробництво, і, на відміну від інших компаній, ми також підписали угоду про реалізацію", - зазначив комерційний директор CSG Defence Ріхард Кубена..

CSG є одним з найбільших виробників і постачальників зброї в Центральній Європі.

Згідно із повідомленням, CSG надасть українському виробнику необхідні ноу-хау та допомогу для початку виробництва 155-мм артилерійських снарядів безпосередньо в Україні.

Планується, що у 2025 році в рамках співпраці між CSG і "Українською бронетехнікою" буде вироблено 100 000 одиниць боєприпасів, а у 2026 році щорічний обсяг виробництва перевищить 300 000 одиниць.

Повідомляється, що виробництво боєприпасів відбуватиметься в Чехії та Україні з метою збільшення та прискорення виробництва для української армії та здешевлення артилерійських снарядів.

Виробництво охоплюватиме кілька типів боєприпасів великого калібру.

Нагадаємо: CSG належить чеському підприємцю Міхалу Стрнаду, вона має ключові виробничі потужності в Чехії, Словаччині, Іспанії, Італії, Індії, Великій Британії та США та експортує свою продукцію по всьому світу. До групи входять, зокрема, чеський виробник автомобілів Tatra Trucks, найбільший у світі виробник малокаліберних боєприпасів Fiocchi та чеський виробник радарів Eldis. У компаніях, що входять до групи CSG, та у звʼязаних з нею компаніях працює понад 10 000 співробітників. У 2023 році консолідований обсяг продажів групи сягнув €1,73 млрд.

CSG підтримувала Україну задовго до вторгнення РФ. У 2018 році компанії-члени CSG поставили в Україну десятки самохідних гаубиць та бойових машин піхоти. Після 24 лютого 2022 року компанії Czechoslovak Group здійснили більш суттєві поставки військової техніки в Україну, включаючи танки, бойові машини піхоти, самохідні гаубиці та системи ППО.

Компанія також інтенсивно співпрацює у постачанні великокаліберних боєприпасів в Україну в рамках чеської ініціативи (Czech Ammunition Initiative).

Україна відчуває гостру нестачу артилерійських снарядів. У лютому європейські столиці намагалися зібрати $1,5 млрд у вигляді екстреного фінансування, щобзакупити для України артилерійські снаряди за межами ЄС.

Президент Чехії Петр Павел на полях Мюнхенської безпекової конференції оголосив, що Прага знайшла близько 800 тис. боєприпасів (500 тис. калібру 155 мм та 300 тис. – 122 мм) у третіх країнах, які члени ЄС могли б закупити для України. Цю ініціативу підтримали 15 держав.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Блінкен і Рютте обговорили негайну і довгострокову підтримку України з боку США і НАТО - Держдеп США

Блінкен і Рютте також обговорили план дій союзників, узгоджений під час Вашингтонського саміту в липні цього року.

03.10.2024 - 11:10

Arrow
Theme

Політика

Ізраїль оголосив генсекретаря ООН персоною нон грата

Він зазначив. що Ізраїль буде продовжувати захищати своїх громадян і відстоювати свою національну гідність "з Антоніу Гутеррешем або без нього".

02.10.2024 - 16:02

Arrow

Вас це може зацікавити