Черговий російський олігарх програв суд в Ангілії і втратив яхту

Головна > Міжнародне > Черговий російський олігарх програв суд ...
Author

Назар Лазебний

22.07.2023, 13:24
Shares

4

Views

739

Російський олігарх програв суд британському уряду через конфіскацію його супер’яхти – фото - Фото
Фото: superyachttimes.com

Агентство Reuters повідомило, що російський підприємець Сергій Науменко зазнав поразки в судовій справі проти Великої Британії стосовно затримання його розкішної яхти вартістю $50 мільйонів.

У березні 2022 року 59-метрова яхта з назвою "Фі" (Phi), яка належить Науменку через компанію, зареєстровану в Сент-Кітс і Невіс, була затримана в порту Лондона згідно з санкціями, які Велика Британія ввела проти Росії. Цей випадок став першим застосуванням таких правил для затримання судна. Судно було заарештовано національним агентством у боротьбі зі злочинністю під час його участі у конкурсі World Superyacht Awards в Лондоні.

59-метрова яхта з назвою "Фі"
Фото: superyachttimes.com

Офіцери заявили, що арешт судна був спрямований на попередження Путіна та його наближених, а закон, який використовувався для затримання, не потребував доказів або підозри, що власник є тісно пов'язаним з режимом Путіна. У травні того ж року підприємець подав позов до Високого суду Лондона проти Департаменту транспорту Великої Британії, стверджуючи, що його яхту затримали з несправедливою метою.

21 липня 2023 року суддя Росс Кренстон виніс рішення на користь Великої Британії, відхиливши позов Сергія Науменка. Суддя вказав, що затримання яхти було законним, оскільки судно вважалося "судном високої вартості", а сам підприємець був "пов'язаним" з Росією. Це рішення, очевидно, було неприємним для Науменка, який розглядає можливість подання апеляції.

Представник Департаменту транспорту привітав рішення суду, заявивши, що вони продовжуватимуть діяти законно і приймати необхідні заходи проти тих, хто отримує вигоду від режиму Путіна та його незаконної війни в Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити