Через вибух на гідроелектростанції в Італії  загинули четверо людей

Головна > Війна > Через вибух на гідроелектростанції в Іта...
Author

Ольга Фединчік

10.04.2024, 11:38
Shares

3

Views

753

В Італії на гідроелектростанції стався вибух: четверо людей загинули -  новини LB - портал новин LB.ua
Reuters

На півночі Італії стався вибух на гідроелектростанції — під водою на заводі на озері Сувіана. Унаслідок вибуху загинули чотири людини, ще кількох вважають зниклими безвісти.

Про це пише BBC.

Повідомляється, що на глибині 30 метрів на восьмому поверсі завод вибухнула турбіна, спричинивши пожежу і затоплення поверху нижче.

Відео: Bloomberg Television

За інформацією мера сусіднього міста Камуньяно, ймовірно, пожежа спалахнула під час ремонтних робіт. Кілька людей отримали серйозні опіки після вибуху, їх госпіталізували до найближчих лікарень гелікоптером. Двох чоловіків доставили до відділення інтенсивної терапії.

Декілька людей залишаються заблокованими у зоні аварії, де почалося затоплення приміщень. На місці працюють рятувальники, які здійснюють занурення задля пошуку вцілілих.

Дайвер, який брав участь у пошуково-рятувальній операції, розказав італійській газеті La Repubblica, що він занурився до сьомого поверху під водою, але не зміг дістатися до трьох людей, які опинилися нижче.

Мер Болоньї Маттео Лепоре побував на місці події і сказав, що умови для рятувальників на десятках метрів під водою були "справді складними". Він зазначив, що це одна з найгірших трагедій на виробництві в новітній історії Італії.

Компанія, що володіє станцією, заявила про відсутність слідів пошкодження дамби. Проте вироблення енергії наразі зупинене.

За повідомленням прокуратури Болоньї, розслідування інциденту розпочнуть, коли завод буде безпечним, а зниклих безвісти знайдуть.

Премʼєр-міністр Італії Джорджа Мелоні висловила підтримку і співчуття сімʼям загиблих і постраждалих, а також подякувала пожежникам і рятувальникам, які працюють на місці подій.

Вибух на заводі посилив занепокоєння профспілок щодо безпеки на робочому місці в Італії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Економіка

Всі пункти пропуску на кордоні України з Польщею розблоковано

Переговори між міністерствами та асоціаціями продовжуватимуться і надалі.

29.04.2024 - 13:41

Arrow
Theme

Бізнес

Еще не пробовали Просекко? Поспешите, оно может исчезнуть с прилавков магазинов 

Белое итальянское просекко — одно из самых популярных игристых вин в мире.

29.04.2024 - 09:25

Arrow

Вас це може зацікавити