Через сильні зливи на півдні України аграрії не можуть почати збиральну компанію

Головна > Економіка > Через сильні зливи на півдні України агр...
Author

Назар Лазебний

18.06.2021, 11:20
Shares

3

Views

570

Через сильні зливи на півдні України аграрії не можуть почати збиральну компанію

nk-online.com.ua

В Одеській області аграрії не можуть почати збиральну кампанію ранніх зернових через погані погодні умови, зокрема тривалих дощів.

Про це повідомляє Latifundist.com.

"З початку місяця випало більше 150 мл опадів - це майже піврічна норма для нашого регіону. Ячмінь технологічно готовий, але йому не вистачає сонця, щоб висохнути. Збиральна кампанія вже затрималася через холодну весну десь на 2 тижні. Раніше 20-25 червня стартувала збиральна компанія, а тепер точно будемо з 1 липня починати збирання врожаю. При цьому невідомо, коли будемо збирати, адже весь тиждень йдуть дощі", - пояснив директор господарства "Виктория" Віктор Кожухаренко.

За його словами, на півночі України ситуація зі збиральної компанії не так критична, як на півдні, тому що там кампанія зазвичай починається на тиждень пізніше.

Директор підприємства "Бессарабія Агро" Андрій Крамаренко також розповів, що з початку місяця в Бессарабії випало 130 мл опадів, а прогнозується ще 60 мл.

"З крайності в крайність - минулий рік посуха, а зараз зливи. Збиральна кампанія ранніх зернових теоретично вже мала розпочинатися. Ми комбайни контрактували на 15 червня, а там, як зазвичай, по готовності стартували. Але сьогодні їздив по полях - все жовто-зелене, десь посіви полягли. Крім того, розвиваються хвороби, зайти неможливо", - підкреслив він.

На думку Андрія Крамаренко, полягло близько 10% посівів ячменю і пшениці. При цьому обприскувачі не можуть зайти в такі посіви, і хвороби продовжують розвиватися.

За словами аграріїв, господарства Херсонської області через вилягання зернових культур і розвитку хвороб в результаті підвищеної вологості можуть втратити в цьому сезоні від 10% до 25% врожаю.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Банки

З 1 листопада МВФ зменшив свої комісії, що допоможе Україні з виплатою держборгу

"Ця реформа допомагає МВФ і надалі служити на благо наших держав-членів у світі, що змінюється", - зазначила директор-розпорядник Міжнародного валютно...

14.10.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити