Через російські дрони Румунія розмістила ППО біля кордону з Україною - Reuters

Головна > Політика > Через російські дрони Румунія розмістила...
Author

Ольга Фединчік

29.09.2023, 15:19
Shares

1

Views

659

Естонія просить ЄС профінансувати створення ППО - Мілітарний
mil.in.ua

Румунія переміщує системи протиповітряної оборони ближче до кордону з Україною на Дунаї та додає більше військових постів спостереження і патрулів через атаки російських дронів на зернові об’єкти України у цьому районі.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на два анонімні високопоставлені джерела в обороні.

"Ці заходи разом із розгортанням чотирьох додаткових американських винищувачів F-16 та розширення забороненої для польотів зони є ознакою зростаючого занепокоєння в Румунії та альянсу НАТО щодо того, що війна в Україні може перейти на їх територію", – йдеться у матеріалі.

Невдовзі після виходу із Чорноморської зернової угоди 17 липня Москва почала націлюватися на українські порти та склади уздовж Дунаю ( Ізмаїл, Рені), намагаючись перекрити основний альтернативний шлях експорту української сільськогосподарської продукції.

"Поодинокі випадки приземлення частин безпілотників у Румунії підкреслюють ризик непорозуміння між Росією та НАТО, що спонукає румунські збройні сили посилити безпеку в цьому районі, щоб захистити цивільне населення", – зазначили джерела.

Проте вони також заявили, що не знають жодного випадку, коли повністю справні російські безпілотники входили в повітряний простір Румунії, і що три відомі випадки падіння дронів або їх уламків усередині країни не були пов’язані з вибуховими речовинами.

Водночас Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив журналістам у Києві в четвер, що немає доказів того, що російські удари поблизу українсько-румунського кордону були навмисним нападом на Румунію, але назвав їх "безрозсудними" та "дестабілізуючими".

Поінформовані джерела також зазначили, що причина збільшення помилок російської армії може бути пов’язана з нещодавньою зміною тактики РФ у веденні війни проти України.

Нагадаємо: 6 вересня в Румунії повідомили, що знайшли на своїй території уламки, ймовірно, дрона. Уламки знайшли в Тулчі (жудець), на березі Дунаю, неподалік села Чаталча.

9 вересня Міністерство оборони Румунії заявило про нові фрагменти безпілотника, подібного до тих, які використовували російські військові, які були знайдені на території країни.

Раніше 13 березня у румунському муніципалітеті Думітра, трохи більше ніж за 100 кілометрів на південь від українського кордону, було виявлено безпілотний літальний апарат, найімовірніше російського походження.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити