Через пожежі на Родосі евакуюють десятки тисяч людей

Головна > Міжнародне > Через пожежі на Родосі евакуюють десятки...
Author

Назар Лазебний

24.07.2023, 15:30
Shares

8

Views

892

Туристів евакуювали
Reuters

Неконтрольовані лісові пожежі призвели до масової евакуації на грецькому острові Родос, розташованомуу східній частині Егейського моря.

Про це повідомляє The Guardian, інформує Інфокурс

Пожежна служба країни повідомила, що 19 000 людей – переважно туристів у готелях – були переміщені, оскільки вогонь продовжував неконтрольовано поширюватися на трьох фронтах острова в Егейському морі. Близько 16 тисяч були переправлені по суші, решта по морю.

Влада на Родосі заявляє про наймасовішу евакуацію, що коли-небудь оголошувалася в Греції. Населення острову склалає понад 100 тисяч осіб.За даними статистичного відомства Statista, у 2022 році Родос відвідали 2,5 мільйона туристів.

"Це найбільша операція з безпечного перевезення жителів і туристів, яка коли-небудь проводилася в нашій країні", — сказав речник грецьких пожежників Іоанніс Артопіос у неділю вдень.

Осередки пожеж на Родосі фіксували ще 18 липня, однак 22 липня вони неконтрольовано поширилися відразу на кілька поселень, влада почала евакуацію людей. Туристів, а також місцевих жителів, які залишили небезпечні території, розташовують у спортивних залах та у приміщеннях шкіл.

Горять сосни

Фото: Охоплені полум'ям сосни під час лісової пожежі на Родосі в суботу. Eurokinissi/AFP/Getty

Грецька влада повідомляє про пожежі й на островах Евбея та Корфу, де також вживаються евакуаційні заходи.

23 липня у центральній частині Греції, а також на острові Пелопонес зафіксовані температури у 45 та 46,4 градуса Цельсія відповідно. Метеорологи говорять про найтривалішу хвилю спеки в історії спостережень у Греції.

Влада попередила, що боротьба з полум'ям триватиме кілька днів. Пожежі почалися в пік туристичного сезону на четвертому за величиною острові Греції.

"Це безпрецедентна ситуація для острова. Багато місцевих жителів поспішили допомогти туристам", - сказав Панагіотіс Дімеліс, голова сільської ради Архангелоса, Skai TV.

Значна частина острова була знеструмлена, оскільки державна енергокомпанія PPC закрила місцевий завод на півдні з міркувань безпеки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити