Через останні обстріли інфраструктури завдані Україні збитки сягнули понад 700 млрд доларів

Головна > Політика > Через останні обстріли інфраструктури за...
Author

Олександр Талов

04.01.2023, 10:27
Shares

0

Views

377

Через останні обстріли інфраструктури завдані Україні збитки сягнули понад 700 млрд доларів

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль

kmu.gov.ua

Збитки, завдані Україні внаслідок війни, перевищують 700 млрд доларів, потреби на відновлення зросли через атаки росії на інфраструктуру.

Про це заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, інформує Інфокурс.

"Спільно зі Світовим банком плануємо провести чергову верифікацію потреб України на швидке відновлення. Нагадаю, що маємо таку фіксацію на початок червня. Тоді цифра становила 350 млрд доларів завданих збитків. Враховуючи останні атаки на нашу інфраструктуру, сьогодні ця сума сягає понад 700 млрд доларів", – сказав глава уряду.

За словами Шмигаля, у держбюджеті на поточний рік закладено 35,5 млрд грн для Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, йдеться про будівництво та ремонт громадських будівель, об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення житлом ВПО.

"Також уже найближчим часом розраховуємо почати відновлення за рахунок коштів, конфіскованих у російських банків — на спецрахунку вже є для цього 17 млрд грн. Перший пріоритет – зруйноване житло людей", – сказав премʼєр.

Також він додав, що частиною відбудови буде залучення в українську економіку іноземних інвестицій, тому цього року мають завершитись переговори про страхування військових ризиків для іноземних інвесторів.

"Усередині країни пріоритетом є створення максимально сприятливих умов для інвестування. Зокрема, спрощення підготовки та реалізації проектів державно-приватного партнерства. А також мінімізація вимог до інвестиційних проектів зі значними інвестиціями та подальше спрощення дозвільно-ліцензійних умов", - додав Шмигаль.

Нагадаємо: Раніше Єврокомісія вивчала можливість конфіскації російських активів для фінансування відновлення України. Активним прихильником цієї ідеї є Польща, яка вважає, що Україна має отримати власність підсанкційних російських олігархів і кошти із заморожених резервів Центробанку рф.

ЄС та партнери з країн "Великої сімки" заморозили близько 300 млрд євро резервів російського центрального банку. ЄС також заблокував активи на суму близько 19 млрд євро , що належать російським бізнесменам, які перебувають під санкціями, хоча ці оцінки не є повними.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити