Через арешт активів Порошенка не відбулося обмеження діяльності 5 каналу і Прямого - ДБР

Головна > Культура > Через арешт активів Порошенка не відбуло...
Author

Ольга Фединчік

10.01.2022, 16:18
Shares

1

Views

632

Через арешт активів Порошенка не відбулося обмеження діяльності 5 каналу і Прямого - ДБР

detector.media

Державне бюро розслідувань заявило, що арешт активів колишнього президента Петра Порошенка не зачіпає інтереси телеканалів "Прямий" та "5 канал", власником яких є медіахолдинг "Вільні Медіа".

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Минулого тижня адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що під арешт попали корпоративні права у ТОВ "Автор ТВ" та ДП "ТРК НБМ-Запоріжжя", до яких Порошенко більше не має стосунку. Перша компанія транслює 5 канал у Кам'янському, друга - у Запоріжжі.

ДБР наполягає, що ця інформація є маніпулятивною.

Як зазначають у ДБР, станом на 21 грудня 2021 року бенефіціаром обох компаній у державному реєстрі ще було вказано Порошенка. Крім того у ДБР вважають, що рішення суду не заважає телеканалам працювати.

"У відповідності до рішення суду, арештовано частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю та дочірнього підприємства, бенефіціарним власником яких, як це зазначено у Єдиному держреєстрі юридичних осіб, є народний депутат України Петро Порошенко. Йдеться про ТОВ "Автор ТВ" та ДП "ТРК НБМ-Запоріжжя". Таким чином, рішення про арешт активів народного депутата України Петра Порошенка не зачіпає інтересів холдингу "Вільні медіа" та телеканали "Прямий" та "5 канал" можуть працювати і працюють без будь-яких обмежень", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо: У кінці 2021 року Порошенку повідомили підозру у державній зраді, а на початку 2022 року - йому арештували майно.

Державну зраду і сприяння терористичним угрупуванням Порошенку інкримінують у так званій вугільній справі, фігурантами якої є нардеп Віктор Медведчук і ексміністр енергетики Володимир Демчишин, а також бізнесмен Кузява.

За версією слідства, Порошенко і Медведчук нібито вступили в злочинну змову, наслідком якої стала відмова від купівлі вугілля в ПАР та закупівля його на двох підприємствах, розташованих на підконтрольній терористам території. Кошти за вугілля, за матеріалами Офісу генпрокурора, перераховувалися зокрема і ватажкам терористичних "ДНР" і "ЛНР".

Порошенко вважає цю справу політичною.

Колишній президент знаходиться за кордоном, але збирається повернутися в Україну 17 січня.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити