Частка Коломойського в нафтогазовій компанії JKX перейшла у власність Великої Британії

Головна > Економіка > Частка Коломойського в нафтогазовій комп...
Author

Олександр Талов

28.11.2023, 09:45
Shares

4

Views

387

Oil still main energy source in 2035 - petroleum company
finbalance.com.ua

Британська нафтогазова компанія JKX Oil & Gas LTD підтвердила, що компанію Eclairs Group Limited (EGL) буде виключено з реєстру акціонерів, а Ігор Коломойський більше не бере жодної прямої чи опосередкованої участі у JKX

Про це йдеться у заяві компанії, інформує Інфокурс.

Зазначається, що акції, які раніше належали EGL, тепер перейшли у власність британської держави.

"Компанія отримала консультацію від юристів Британських Віргінських островів, які підтверджують, що відповідно до Закону Британських Віргінських островів про комерційні компанії 2004 року (зі змінами) акції JKX, які раніше належали EGL, тепер перейшли у власність Корони", - йдеться у повідомленні.

Згідно із заявою, до ліквідації EGL була основним акціонером компанії з часткою 32,66% у випущеному акціонерному капіталі.

EGL тепер буде виключено з реєстру акціонерів компанії, а Ігор Коломойський, який раніше мав опосередкований контроль над EGL, буде виключений з реєстру акціонерів компанії на підставі того, що він більше не має жодної прямої чи опосередкованої участі в компанії.

Наразі JKX вносить зазначену інформацію до всіх необхідних реєстрів.

Нагадаємо: Акціонери JKX у листопаді 2021 року схвалили делістинг із Лондонської фондової біржі та викуп 23,3% акцій. Акції компанії торгувалися LSE з 20 березня 2006 року. Перереєстрація JKX у приватну компанію відбулася на початку лютого цього року.

Найбільшим акціонером JKX на грудень 2021 року були Eclairs GroupКоломойськоготаГеннадія Боголюбова– 27,54% акцій та Bridgewater Holdings Corp. Олександра Шнира – 19,97%. Інші великі акціонери – Neptune Invest & Finance Corp. (12,98%), Keyhall Holding Ltd – 11,45% та Interneft Ltd – 6,17%.

JKX Oil & Gas займається розвідкою й видобутком вуглеводнів в Україні та РФ. "Полтавська газонафтова компанія" (ПГНК, Poltava Petroleum Company, РРС), що належить JKX, є однією з найбільших недержавних нафтогазовидобувних компаній в Україні. Володіє пʼятьма ліцензіями на видобуток та однією на геологічне вивчення, зокрема на дослідно-промислову експлуатацію.

Як повідомляв Еnkorr, цього місяця Арбітражний суд Московської області Росії позбавив JKX Oil & Gasкорпоративних прав на російські активи. Підставою для рішення, суд вказав неодноразові, починаючи з 24.02.22 року,публічні заяви компанії щодо припинення діяльності на території РФ, втрату контролю та впливу щодо російських дочірніх товариств і дотримання усіх санкційних обмежень стосовно Росії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити