Частину інформації про закупівлі для армії планують розкрити, а саме ціни на продукти

Головна > Міжнародне > Частину інформації про закупівлі для арм...
Author

Марія Куренко

30.01.2023, 19:01
Shares

2

Views

870

Частину інформації про закупівлі для армії планують розкрити, а саме ціни на продукти

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль

Офіс президента

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив розробити оновлену систему, яка привідкриє державні закупівлі для армії, але водночас збереже достатній рівень секретності.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі, інформує Інфокурс.

Він зазначив, що обовʼязкова умова цієї системи — розкрити ціни на продукти та товари.

На нараді були присутні представники Міноборони, Мінекономіки, Держаудитслужби, СБУ та ДБР. Премʼєр зазначив, що оновлена система має збалансувати публічний контроль за закупівлями та дотримання секретності.

"Для реалізації цього завдання ініціював створення робочої групи під головуванням міністра економіки. Група розгляне питання про можливість створити окремий розділ у Prozorro для військових потреб", — зазначив він.

Нагадаємо: 21 січня видання ZN.ua опублікувало матеріал, згідно з яким нібито ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових у контракті МО перевищують роздрібні у два-три рази.

У Міноборони наголосили, що відомості про зміст закупівель послуг харчування для військовослужбовців, які набули поширення у ЗМІ, мають ознаки навмисних маніпуляцій та вводять в оману.

Водночас міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що продукти для ЗСУ постачають вісім компаній і обіцяв надати депутатам всі контракти та детальні коментарі з питань забезпечення армії харчуванням.

Також у Міноборони заявили, що готують матеріали до СБУ з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які шкодять інтересам оборони в особливий період.

З огляду на резонансні публікації у ЗМІ про можливі зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових, пресцентр НАБУ повідомив, що викладена інформація відома НАБУ і CАП, вона досліджується в межах кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями до оприлюднення в медіа.

24 січня Міністр оборони Олексій Резніков отримав припис голови НАЗК Олександра Новікова про проведення службового розслідування щодо керівника департаменту держзакупівель.

24 січня Кабмін звільнив В’ячеслава Шаповалова з посади заступника міністра оборони України.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков підтримав прохання В’ячеслава Шаповалова про звільнення з посади заступника міністра оборони після скандалу із закупівлею харчування для Збройних сил України та звернувся з відповідним поданням до Кабінету Міністрів.

Згодом міністр оборони Резніков анонсував зміни в харчуванні Збройних сил України — ідеться про гнучку, але уніфіковану систему меню.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити