Частину блокпостів у столиці демонтують і переведуть у сплячий режим

Головна > Культура > Частину блокпостів у столиці демонтують...
Author

Олександр Талов

14.03.2023, 13:31
Shares

3

Views

976

 Частину блокпостів у столиці демонтують і переведуть у сплячий режим

kiev.vgorode.ua

КМВА разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва опрацювали спільне рішення щодо удосконалення системи інженерних загороджень у столиці.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської військової адміністрації, інформує інфокурс.

"За рік повномасштабної війни пряма загроза бойових дій у Києві була зведена до мінімальної. Тому, після детального аналізу існуючої системи інженерних загороджень та після розрахунку усіх потенційних загроз та небезпек, КМВА разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва опрацювали спільне рішення щодо удосконалення системи інженерних загороджень у столиці", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на практиці це передбачає подальше функціонування деяких блокпостів та інженерних споруд, перехід у "сплячий" режим частини інженерних загороджень та повний демонтаж інших інженерних загороджень.

У КМВА роз’яснили, що інженерні споруди, які й надалі повинні виконувати свою безпекову функцію для столиці – залишатимуться, але їхні складові будуть вдосконалені – непридатні бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки замінять на нові; укріплять бліндажі, приведуть до ладу окопи.

Крім того, частина інших інженерних загороджень, які матимуть значення для оборони міста – залишаться існувати у "сплячому" режимі. Тобто такі блокпости приберуть з проїжджої частини. Але бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки тощо залишать у визначених місцях, щоб у разі виникнення загрози для столиці, оперативно повернути систему таких інженерних загороджень у бойовий режим в найкоротший час.

Решту системи інженерних загороджень Києва, в яких немає зараз потреби, демонтують. Такі блокпости приберуть з проїжджої частини; вивезуть бетонні блоки, мішки з піском та протитанкові їжаки; будуть засипані окопи, демонтовані бліндажі.

"Впровадження такого системного рішення зробить Київ більш комфортним для мешканців. Таким чином, ми розвантажимо дороги столиці, що дозволить киянам більш вільно пересуватися містом. Але прошу нікого не забувати – війна в Україні триває! Повністю воєнну загрозу з північного напрямку ніхто не знімав", - сказав начальник КМВА Сергій Попко.

Нагадаємо: На початку широкомасштабного вторгнення в Україну, у столиці була розгорнута система інженерних загороджень зважаючи на пряму воєнну загрозу місту.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські окупанти вранці штурмували Старомайорське, Кринки та Роботине - Cили оборони

Ворог здійснив 12 спроб штурмів Старомайорського і 4 - Кринки.

14.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Економіка

USDA прогнозує зменшення виробництва зернових в Україні у 2024/25 маркетинговому році

Прогнозні баланси USDA вказують на скорочення світових запасів зерна, що дало ринку стимул до зростання цін.

13.05.2024 - 12:05

Arrow

Вас це може зацікавити