"Це відповідь Путіна усім тим, хто досі думає, що мир з ним можливий" - Петер Стано про збільшення інтесивності обстрілів України

Головна > Політика > "Це відповідь Путіна усім тим, хто досі ...
Author

Марія Куренко

02.04.2024, 14:06
Shares

1

Views

194

Петер Стано — REFORM.by
Речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, reform.by

У Європейському Союзі заявили, що збільшення інтенсивності та жорстокості ударів російськими військами по Україні є відповіддю диктатора Путіна тим, хто все ще вірить у можливість договоритися з Росією мирним шляхом.

Про це повідомив речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано на брифінгу у Брюсселі, повідомляє "Європейська правда"

За його словами, Європа пильно стежить за обстрілами українських міст, атаки стали набагато потужнішими останніми днями. Все частіше росіяни б’ють по критичній інфраструктурі, по ТЕЦ, а також по греблях, використовуючи сотні дронів та ракет проти мирного населення України.

"Це те, що ми рішуче засуджуємо. Ми закликаємо Росію припинити ці дії, так само як ми закликаємо Росію припинити свою агресію взагалі. Це жорстока війна проти мирних людей України", - заявив Стано.

Стано зазначив, що це показує природу цієї агресії. Це також відповідь Путіна усім тим, хто досі думає, що мир з ним можливий.

"Це модель того, як він відповідає на будь-які зусилля щодо миру, на будь-які дискусії щодо миру на різних міжнародних майданчиках - просто нарощуючи жорстокість, з якою він тероризує мирне населення", - наголосив речник.

Він підкреслив, що навмисні атаки проти цивільних цілей є воєнними злочинами, тому ЄС і надалі буде підтримувати Україну.

"Це лише зміцнює нашу рішучість продовжувати підтримку України", - заявив Стано.

Нагадаємо: Раніше речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано заявив, що до кінця березня 2024 року Україна отримає 500 000 боєприпасів з обіцяного 1 мільйона від Євросоюзу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити