Британський уряд гарантує надання 3 мільярди доларів для підтримки економіки України

Головна > Політика > Британський уряд гарантує надання 3 міль...
Author

Марія Куренко

21.06.2023, 12:25
Shares

0

Views

388

Британський уряд гарантує надання 3 мільярди доларів для підтримки економіки України

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак

radiotrek.rv.ua

Великобританія надасть підтримку економіці України в розмірі 3 мільярди доларів протягом наступних трьох років.

Заява британського прем'єр-міністра Ріші Сунака оприлюднена на офіційному сайті уряду Сполученого Королівства у середу, 21 червня, інформує Інфокурс.

Згідно заяві, допомогу нададуть в тому числі у вигляді гарантії позик Світового банку. Фінансування буде спрямовано на підтримку життєво важливих державних структур, включно з витратами на сферу освіти й охорони здоров'я.

Це перший двосторонній пакет багаторічної фінансової допомоги, розроблений країною Великої сімки, що підкреслює непохитну відданість Великобританії країні як зараз, так і в майбутньому. Таким чином, невійськова допомога Великобританії Україні становить понад 4,7 мільярда фунтів стерлінгів, включаючи 4,1 мільярда фунтів стерлінгів фінансової підтримки та 640 мільйонів фунтів стерлінгів двосторонньої допомоги.

"Як ми бачили в Бахмуті та Маріуполі, те, що Росія не може взяти, вона намагатиметься знищити. Те саме хочуть зробити з економікою України. Масштаби виклику реальні, минулого року війна призвела до падіння ВВП України на 29 відсотків, але тільки подивіться на вулиці Києва, незважаючи на загрозу нападу, люди живуть своїм життям – і займаються бізнесом", - зазначив Сунак у своїй вступній промові на конференції з відновлення України 21 червня.

Прем'єр-міністр додав, що разом із союзниками Велика Британія буде підтримувати оборону України та контрнаступ, стільки, скільки буде потрібно, для перемоги України.

Він запевнив, що підтримка України продовжиться й тоді, "коли вони (українці) здобудуть мир і використають усю свою винахідливість і непокору для побудови майбутнього, на яке заслуговують".

"Усім тим, що ми робимо тут, ми даємо зрозуміти, що наша підтримка на полі бою і за його межами не припиниться і що неймовірний дух України переможе", - наголосив Сунак, презентуючи велику програму підтримки України.

Нагадаємо: Дводенна Міжнародна конференція з відбудови України (Ukraine Recovery Conference) відкривається 21 червня в Лондоні. На неї з'їдуться понад 1000 високопосадовців із 61 країни, а також представники промисловості, бізнес-кіл та глобальні інвестори.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити