Богуслаєв написав заяву з проханням про включення його до списку на обмін з рф

Головна > Спорт > Богуслаєв написав заяву з проханням про ...
Author

Ольга Фединчік

11.05.2023, 10:27
Shares

1

Views

952

Богуслаєв написав заяву з проханням про включення його до списку на обмін з рф
null

20 березня експрезидент "Мотор Січі" Вʼячеслав Богуслаєв написав заяву, в якій попросив включити її до списку обміну з Росією.

Про це повідомляє проєкт "Схеми", інформує Інфокурс.

"Прошу додати мене до списку на обмін із Російською Федерацією", – пише Богуслаєв у заяві до Офісу президента, яку оприлюднив проєкт.

Фото: radiosvoboda.org

У документі стоїть його підпис з приміткою: "Богуслаєв, пенсіонер, інвалід 1 групи".

Водночас у супровідному листі його адвоката вказана дата направлення заяви – 20 березня 2023 року.

Раніше, відповідаючи на запитання журналістів "Настоящее время" щодо можливого обміну Богуслаєва, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відповів, що не виключає цього та зазначив, що цей процес може бути подібним до обміну проросійського політика, кума Путіна Віктора Медведчука, якого у вересні 2022 року обміняли на 200 українських полонених військових.

"Україна й надалі застосовуватиме всі доступні інструменти для того, щоб повертати наших військовополонених і цивільних осіб, які незаконно утримуються державою-агресором. Але щодо конкретних кейсів і прізвищ ми можемо коментувати це тільки за результатами", – повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

Нагадаємо: 23 жовтня 2022 року контррозвідка та слідчі СБУ затримали Вячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньо-економічної діяльності "Мотор Січ". Їм оголосили про підозру за двома статтями: 111-1 (колабораційна діяльність) і 111-2 (пособництво державі-агресору).

Затримання відбулося в межах кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку "Мотор Січі" товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

На початку листопада на все майно президента АТ "Мотор Січ" Вʼячеслава Богуслаєва, а також начальника департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства наклали арешт.

28 березня СБУ оголосило нову підозру президенту корпорації "Мотор Січ" Вʼячеславу Богуслаєву – в блокуванні постачання бойового гелікоптера для ГУР Міноборони у квітні 2022 року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити