Блокування українського зерно після 15 вересня є недружнім кроком з боку Польщі - Шмигаль

Головна > Економіка > Блокування українського зерно після 15 в...
Author

Олександр Талов

20.07.2023, 18:21
Shares

7

Views

232

Соцвиплати під час війни - Шмигаль прозвітував про успіхи » Слово і Діло
Кабінет Міністрів

Плани Польщі надалі блокувати експорт українського зерна до ЄС у нинішній критичній ситуації є недружнім і популістським кроком заявив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль

Відповідний допис премєр-міністр розмістив у Твіттер у відповідь на заяву польського премʼєра Матеуша Моравецького про те, що Польща продовжить блокувати ввезення агропродукції з України і після 15 вересня, інформує Інфокурс.

"Закликаємо партнерів та Європейську Комісію забезпечити безперешкодний експорт українського продовольства в ЄС. Це солідарність не лише з Україною, а й зі світом, який потребує нашого зерна", – написав Шмигаль.

Він наголосив, що зрив Росією зернової ініціативи, її дії зі знищення інфраструктури чорноморських портів роблять ситуацію для України та для світового ринку продовольства ще більш критичною.

Нагадаємо: 19 липня премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький після зустрічі з очільниками аграрних відомств країн – сусідів України, повідомив про заборону ввезення українського зерна, за умови якщо Єврокомісія вирішить не продовжувати ембарго, яке закінчується 15 вересня.

У свою чергу міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь повідомив, що пʼять країн – членів ЄС планують звернуться до Єврокомісіїз проханням продовжити заборону імпорту українського зерна після крайнього терміну 15 вересня, щоб уникнути серйозних збоїв на ринку.

Україна категорично проти продовження Єврокомісією заборони на поставку агропродукції до Польщі, Угорщини, Словаччини, Болгарії і Румунії після 15 вересня. За словами віцепремʼєрки – міністерки економіки Юлії Свириденко, не виключено, що Україні доведеться запровадити дзеркальні заходи.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити