Білоруські солдати погрожували відкрити вогонь по польським прикордонникам

Головна > Політика > Білоруські солдати погрожували відкрити ...
Author

Олександр Талов

04.11.2021, 15:23
Shares

2

Views

705

Білоруські солдати погрожували відкрити вогонь по польським прикордонникам

slovoidilo.ua

Білоруські солдати погрожували відкрити вогонь у напрямку польської армії. Це чергова провокація на кордоні з боку білоруських служб.

Про це повідомляє Polskie Radio з посиланням на Міністерство національної оборони

Інцидент стався вчора, коли польські солдати виявили біля паркану групу приблизно 250 мігрантів. Білоруси, які пильнували мігрантів, погрожували обстрілом польських солдатів.

Про інцендент також інформує у Тwitter міністерство національної оборони Польщі.

“Вчора сталася чергова провокація проти польських солдатів, які служать на кордоні. Біля загородження військові виявили групу з близько 250 мігрантів. Білоруські солдати, які їх охороняли, погрожували відкрити вогонь по наших військовослужбовцях”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у заяві, польські cолдати не піддалися на провокацію. Дії білоруської сторони у польському міністерстві оцінюють як намір ескалації ситуації і спробу приховання факту переходу на польський бік кордону великої групи мігрантів.

Як відомо, до МЗС Польщі 2 листопада викликали тимчасово повіреного у справах Білорусі у зв’язку з інцидентом щодо проникненням з території Білорусі до РП трьох невідомих людей у формі з вогнепальною зброєю. У Польщі це назвали тестуванням з боку режиму Лукашенка щільності польського кордону. З цього приводу Варшава надіслала Мінську ноту протесту.

Нагадаємо: Польща на початку вересня запровадила надзвичайний стан у населених пунктах поблизу кордону з Білоруссю, який, станом на сьогодні, діятиме до кінця листопада.

До того ж Варшава розгорнула на кордоні з РБ загородження з колючого дроту. У вівторок 2 листопада, президент Анджей Дуда опубликовал спеціальный закон про будівництво валу на кордоні с Білоруссю, який має захистити Польщу в нелегальної міграції.

Від серпня польські прикордонники виявили понад 30 тис. спроб нелегального перетину кордону Польщі з Білоруссю мігрантами з Близького Сходу та Африки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити