Білий дім готовий припинити паузу в експорті СПГ, щоб погодити допомогу Україні

Головна > Економіка > Білий дім готовий припинити паузу в експ...
Author

Олександр Талов

03.04.2024, 11:39
Shares

0

Views

643

Инновации в действии: США становятся экспортером природного газа |  ShareAmerica
Газгольдери для зрідженого природного газу, Shutterstock

Уряд Сполучених Штатів готовий припинити паузу, оголошену президентом Джо Байденом щодо схвалення експорту зрідженого природного газу, щоб домогтися прийняття пакету допомоги Україні в Конгресі.

Як пише Reuters із посиланням на два джерела у Білому домі, однак чиновники хочуть дочекатися повного розгляду пропозиції, перш ніж приймати будь-які рішення.

Зазначається, що наприкінці січня президент США Джо Байден призупинив експорт СПГ на тлі мітингів екологічних активістів, які були стурбовані впливом на зміну клімату.

Спікер Палати представників Конгресу США від Республіканської партії Майк Джонсон 31 березня припустив, що скасування президентом паузи в питанні схвалення експорту ЗПГ може полегшити для його партії підтримку нового пакету допомоги Україні в боротьбі з Росією.

Жорсткі консерватори в Палаті представників, ймовірно, чекатимуть від Джонсона більшого, щоб вгамувати свій гнів щодо можливого голосування по Україні, що ускладнить будь-які переговори.

"Президент підтримує паузу в очікуванні додаткових погоджень ліцензій на експорт СПГ для оцінки економічного та кліматичного впливу на споживачів та громади", - сказала речниця Білого дому.

Росія була великим постачальником нафти та газу до Європи, але після вторгнення окупантів в Україну в лютому 2022 року Європа все частіше купує американський ЗПГ. Минулого року США стали найбільшим у світі експортером СПГ, і очікується, що потужності з постачання подвояться до кінця десятиліття за вже затвердженими проєктами.

"Я не думаю, що Білому дому так важко поступитися в цьому питанні, як здається, тому що вони можуть сказати фахівцям з питань клімату, що по суті нічого не змінилося. Ми не схвалили нові експортні проєкти, ми не змінили програму", - зазначило джерело в галузі, знайоме з ходом дискусії.

Нагадаємо: Білий дім продовжує шукати способи для того, щоби забезпечити українців екстреною підтримкою, адже в Палаті представників затягують із рішенням про подальшу масштабну допомогу українцям.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow
Theme

Енергетика

Під ударом росіян опинилися об'єкти енергетики в шести областях України

Енергетики вже працюють над їліквідацією наслідків російської атаки.

08.05.2024 - 09:35

Arrow

Вас це може зацікавити