Банк розвитку Ради Європи виділив Україні 100 млн євро на відновлення медичної інфраструктури 

Головна > Міжнародне > Банк розвитку Ради Європи виділив Україн...
Author

Марія Куренко

17.11.2023, 17:33
Shares

3

Views

549

У МОЗ України розповіли, як українська медична система повертатиметься на  деокуповані території – АрміяInform
Агенція Anadolu/Getty Images

Банк розвитку Ради Європи виділив Україні 100 млн євро на реалізацію проєктів в галузі відновлення медичної інфраструктури та реабілітації.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Як зазначається, керівник Банку розвитку Ради Європи Карло Монтічеллі та міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко обговорили взаємодію та посилення співпраці у сфері охорони здоровʼя під час війни.

Інфраструктура охорони здоровʼя та доступ до медичних послуг в Україні були серйозно пошкоджені та погіршені внаслідок жорстокої агресії росії. 1468 обʼєктів медичних закладів вже пошкоджено, а ще 193 – повністю зруйновані, тобто не підлягають відновленню.

"Наша мета – забезпечити українцям доступ до медичної допомоги, незважаючи на всі виклики. Я щиро дякую міжнародним партнерам, зокрема Банку розвитку Ради Європи, за надійну підтримку та допомогу в досягненні цієї мети", – зауважив Ляшко.

Банк розвитку Ради Європи схвалив виділення 100 млн євро на відновлення системи охорони здоровʼя та задоволення нагальних потреб у медичних послугах. Позика буде спрямована на підтримку проєкту "Зміцнення системи охорони здоров’я та порятунок життів" (HEAL Ukraine), розробленого Світовим банком у співпраці з українською владою, що покликана обʼєднати партнерів з розвитку.

"Сьогоднішній день знаменує собою важливу віху в нашій співпраці з Україною для відновлення країни. Наша перша позика Міністерству охорони здоровʼя спрямована на відновлення та покращення доступу до основних медичних послуг, включаючи психічне здоровʼя, і є важливим кроком на шляху до стійкого відновлення для народу України", – сказав Монтічеллі.

Ключові напрями співробітництва фокусуватимуться на забезпеченні першочергових потреб України у сфері охорони здоров’я.

Кошти будуть спрямовані на реалізацію наявних та запуск нових проєктів. Фінансування дозволить посилити первинну медичну допомогу, підтримку мобільних бригад, які надають основні медичні послуги у постраждалих під час війни регіонах країни, а також у віддалених районах.

Проєкт включає ремонт пошкоджених медзакладів та допоможе вирішити нові нагальні потреби у сфері охорони здоровʼя, зокрема повʼязані з психічним здоровʼям. У довгостроковій перспективі – підвищить стійкість сектору охорони здоровʼя України завдяки цільовим інвестиціям в електронну охорону здоровʼя та впровадженню нових функцій для сталого та інноваційного надання медичних послуг.

Нагадаємо: 15 червня 2023 року Україна завершила процес вступу та стала 43-ю країною-членом Банку розвитку Ради Європи. Співпраця Банку з Україною є однією зі стратегічних цілей співпраці на 2023-2027 роки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити