Байден схвалив мобілізацію 3000 резервістів для розгортання в Європі

Головна > Міжнародне > Байден схвалив мобілізацію 3000 резервіс...
Author

Марія Куренко

14.07.2023, 10:28
Shares

3

Views

731

Байден 9 травня підпише закон про ленд-ліз для України - Главком
glavcom.ua

Президент США Джо Байден дозволив Пентагону мобілізувати 3000 військовослужбовців резерву для підтримки операцій у Європі.

Про це повідомляєPolitico, інформує Інфокурс.

"Цей крок ще раз підтверджує непохитну підтримку та відданість обороні східного флангу НАТО після незаконної та неспровокованої війни Росії проти України", — заявив генерал-лейтенант Дуглас Сімс, директор з операцій Об’єднаного штабу США.

За словами речника Європейського командування США капітана Білла Спікса, хоча цей крок надає Європейському командуванню військових "більшу гнучкість" для захисту континенту, він не змінить фактичний рівень військових у Європі.

Зазначається, що наразі невідомо, чи планує міністр оборони США Ллойд Остін фактично розгортати цих резервістів найближчим часом в Європі.

Згідно указу президента вперше визначено операцію "Атлантична рішучість" (Operation Atlantic Resolve) як непередбачувану операцію, що дозволяє Пентагону викликати резервні сили та надає йому прискорені повноваження забезпечити ці війська необхідним обладнанням.

"Указ не тільки дозволяє президенту мобілізувати резервістів, але й гарантує, що вони отримують зарплату та підтримку як військовослужбовців дійсної служби. Він також надає підтримку сім’ям і утриманцям будь-яких резервістів, які можуть бути розгорнуті", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну минулого року США спрямували ще 20 000 військових до Європи, в результаті чого їх загальна кількість на континенті перевищила 100 000.

Це включає нову ротацію з 10 000 військових у Польщі, яка стала критично важливим центром підтримки та постачання зброї Україні.

Водночас Польща розпочала найбільше за останні пів сотні років переозброєння у відповідь на загрозу з боку росії та має намір довести витратити на оборону цього року до 4% ВВП та кількість військ у майбутньому – до 300 тис. Такі оборонні витрати удвоє перевищують вимоги НАТО і є найбільшими в Альянсі в перерахунку на душу населення.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити