Азарт, як складова людської сутності

Головна > Енергетика > Азарт, як складова людської сутності
Author

Марія Куренко

24.01.2023, 15:55
Shares

3

Views

863

Кожному з нас досить трохи поспостерігати за собою, за своїми вчинками у повсякденному житті, щоб переконатися в тому, що елементи азарту пронизують ніби нитка, безліч наших вчинків та дій.

Азартна гра має на увазі ситуацію, коли людина робить якусь ставку з бажанням і можливістю отримати бажане, проте результат не може бути гарантований, що нам і говорить Вікіпедія. Варто пам'ятати, що навіть граючи в ігрові автомати пірати онлайн, людина схильна до азарту.

Азарт у гуморі та читанні

Давайте поміркуємо про таку тему, як гумор. Будь-який жарт можна уявити, як ставку, у випадку, коли оточуючим сподобався жарт і люди засміялися – ставка зіграла і жартуючий отримав визнання. У разі, коли жарт був оцінений, як недоречний або не смішний, жартівник може бути обділений увагою, а може взагалі буде висміяний сам.

Візьмемо іншу ситуацію читання книги. Ми вибираємо твір і ставимо на кін свій час із бажанням отримати якісь знання, чи моральне задоволення від прочитання матеріалу. Ми не знаємо і не можемо знати, напевно, чи отримаємо ми бажане. Часто трапляється таке, що люди кидають твори не дочитавши, але вже витративши час.

Азарт у відносинах між людьми

Відносини у парі між чоловіком та жінкою також просочені азартом. Зрозуміло, при виборі партнера, і чоловіки, і жінки, орієнтуються на первинні ознаки, як: охайність, привабливість, матеріальне благополуччя та багато іншого. Однак, вибудовуючи тривалі відносини, партнер не може бути впевнений, що він отримуватиме бажане від свого супутника. Та й саме бажане в нас може змінюватись із протягом життя.

У відносини люди вкладають найбільше своїх життєвих ресурсів та сил. Потрібно віддавати і свій час, і гроші, і здоров'я як духовне, так і фізичне. Тому, обираючи супутника на все життя, або на якийсь конкретний відрізок, необхідно максимально ясно уявляти, що ми хочемо отримати від партнера, а також, що ми готові віддати за бажане.

Знову ж таки, розібравши питання дітей. Кожен з батьків, тією чи іншою мірою відчуває якісь очікування від своєї дитини. Тим не менше, коли діти виростають, вони можуть покинути батьківську хату і практично не спілкуватися зі своїм батьком та матір'ю, можуть ніяк не підтримувати і не допомагати своїм батькам.

Закінчуючи школу, дитина, а точніше вже молодий чоловік чи дівчина, обирають спеціальність, на яку вони навчатимуться наступні кілька років. Знову ж таки, молодь робить ставку на професію, яка може бути вже не актуальна у найближчі 5-10 років.

Давайте поглянемо на загальноприйняті закони та норми, яким вчать суспільство з ранніх років. Найбільш наочним прикладом, ймовірно, можна вважати, як раніше люди вважали, що наша планета плоска, а сонце та зірки крутяться навколо неї. Таке розуміння речей було нормою. Вибудовуючи далекосяжні висновки, з базового розуміння, що Земля плоска, людство помилялося. Так і на сьогоднішній день багато знань помилкові і неповні, а люди все-таки вважають їх істинними, відповідно роблячи свою ставку.

Азарт – норма, яка потребує контролю

Як можна побачити, азарт оточує практично всі, або навіть взагалі

всі сфери життя людей, незалежно від нації, віросповідання та віку. Це абсолютно нормальний і природний стан для людини з давніх-давен і по поточний день.

Говорячи ж про азартні ігри, то можна говорити, що вони лише модель, з тим чи іншим ступенем достовірності, життєвих ситуацій. Якщо ставитися до азартної гри відповідально і свідомо, можливість відчувати труднощі із залежністю сягатиме нуля.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Міноборони США знайшло ще 2 млрд доларів на зброю для України 

Помилка на 6,2 млрд доларів відкрила шлях для відправки до Києва ще мільярдів доларів, зазначає агентство.

26.07.2024 - 10:41

Arrow
Theme

Міжнародне

Глава МЗС Румунії Одобеску підтвердила виявлення уламків "шахедів" на території країни 

Румунія поінформувала про інцидент своїх союзників і координує з ними свої дії.

25.07.2024 - 13:43

Arrow

Вас це може зацікавити