Авіаносець USS Gerald R. Ford здійснить своє перше розгортання для проведення навчання з союзниками по НАТО

Головна > Політика > Авіаносець USS Gerald R. Ford здійснить ...
Author

Назар Лазебний

06.10.2022, 16:51
Shares

1

Views

1 210

Авіаносець USS Gerald R. Ford здійснить своє перше розгортання для проведення навчання з союзниками по НАТО

USS Gerald R. Ford (CVN 78) відправляється з військово-морської бази Норфолк у своє перше розгортання

Джексон Адкінс/dvidshub.net

4 жовтня авіаносець USS Gerald R. Ford (CVN 78), флагман авіаносної ударної групи Gerald R. Ford (GRFCSG), відправився з військово-морської бази Норфолк у своє перше розгортання для проведення операцій і навчань разом із союзниками по НАТО та партнерами.

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони США, інформує Інфокурс.

"Це розгортання є можливістю ще більше розширити експлуатаційні можливості Ford і продемонструвати переваги, які Ford і Carrier Air Wing (CVW) 8 привносять у майбутнє військово-морської авіації, для регіону та для наших союзників і партнерів", — сказав Адмірал Грег Хаффман, командир авіаносної ударної групи (CSG) 12.

Під час розгортання авіаносна група Gerald R. Ford (GRFCSG) діятиме спільно з повітряними, морськими та наземними засобами кількох союзників по НАТО та країн-партнерів.

До розгортання залучені приблизно 9000 військовослужбовців з дев’яти країн, а також 20 кораблів та 60 літаків.

У розгортанні візьмуть участь США, Канада, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Іспанія та Швеція.

Під час розгортання GRFCSG працюватиме з повітряними, морськими та наземними засобами кількох союзників НАТО та країн-партнерів, щоб зміцнити стримування та захист, а також підвищити ефективність та оперативну сумісність. GRFCSG, союзники та країни-партнери разом візьмуть участь у тренувальних заходах, у тому числі в морських ударах великої дальності, протиповітряній обороні, протипідводній війні та розподілених морських операціях.

“Оперативна сумісність – це ключовий аспект розгортання авіаносної групи, що дозволяє країнам-союзникам і партнерам зміцнювати колективну оборону Атлантики, а також розвивати інтеграцію для майбутніх спільних операцій”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: Навесні 2020 року авіаносець ВМФ США USS Gerald R. Ford (CVN 78) завершив тестування бойових систем під час тренувань в Атлантичному океані. У червні 2021 року авіаносець випробували на підрив.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити