Auchan Україна закриває магазини у Запоріжжі та Кривому, працюватиме лише онлайн

Головна > Бізнес > Auchan Україна закриває магазини у Запор...
Author

Ольга Фединчік

16.01.2024, 09:40
Shares

3

Views

496

krivbass.city

"Auchan Україна" переходить в онлайн-формат роботи в Запоріжжі та Кривому Розі, а з квітня 2024 року закриє магазини в цих містах у зв’язку із закінченням договору оренди.

Про це повідомили у пресслужбі Компанії йдеться в пресрелізі компанії.

На початку 2022 року компанія "Auchan Україна" вже анонсувала закриття гіпермаркетів у Запоріжжі та Кривому Розі. Проте після повномасштабного вторгнення Росії "Auchan Україна" та Arricano домовились про продовження оренди.

"З квітня 2024 в Запоріжжі та Кривому Розі магазини "Auchan Україна" закриються, але онлайн ми відкриті завжди – продовжуємо працювати як інтернет-магазин", – розповіла CEO "Auchan Україна" Марта Труш.

Своє рішення в компанії пояснюють закінченням договору оренди.

"Продовжимо співпрацю з В2В партнерами міст Запоріжжя та Кривий Ріг та підтримуватимемо і надалі всі соціальні та благодійні ініціативи, які були створені гіпермаркетами в цих містах за 14 років роботи", – йдеться в пресрелізі.

Нагадаємо: Під час масованого ракетного обстрілу 8 січня, російські окупаційні війська влучили у ТРЦ "Сонячна Галерея" у Кривому Розі, де Auchan виступає якірним продовольчим орендарем. Під час обстрілу міста всі співробітники Auchan знаходилися в укритті і жоден не постраждав, уточнили в компанії.

«Auchan Україна» переходить в онлайн-формат роботи в Запоріжжі та Кривому Розі, а з квітня 2024 року закриє магазини в цих містах у зв’язку із закінченням договору оренди, йдеться в пресрелізі компанії.

Ключові факти

  • На початку 2022 року компанія «Auchan Україна» вже анонсувала закриття гіпермаркетів у Запоріжжі та Кривому Розі. Проте після повномасштабного вторгнення Росії «Auchan Україна» та Arricano домовились про продовження оренди.
  • «З квітня 2024 в Запоріжжі та Кривому Розі магазини «Auchan Україна» закриються, але онлайн ми відкриті завжди – продовжуємо працювати як інтернет-магазин», – розповіла CEO «Auchan Україна» Марта Труш.
  • Своє рішення в компанії пояснюють закінченням договору оренди. «Продовжимо співпрацю з В2В партнерами міст Запоріжжя та Кривий Ріг та підтримуватимемо і надалі всі соціальні та благодійні ініціативи, які були створені гіпермаркетами в цих містах за 14 років роботи», – йдеться в пресрелізі.
  • Під час масованого ракетного обстрілу 8 січня, російські окупаційні війська влучили у ТРЦ «Сонячна Галерея» у Кривому Розі, де Auchan виступає якірним продовольчим орендарем. Під час обстрілу міста всі співробітники Auchan знаходилися в укритті і жоден не постраждав, уточнили в компанії.

Контекст

У 2022 році «Auchan Україна» отримав найбільшу суму збитку серед великих гравців галузі. Основні причини: майже повна зупинка торгівлі на початку війни, руйнування гіпермаркетів в Одесі та Харкові й необхідність зачинятися через повітряні тривоги. Після падіння на 21,4% у 2022 році роздрібні продажі в супермаркетах і магазинах у січні – червні 2023‐го збільшилися на 7,3%. «Ситуація стабілізувалася», –розповідалау березні 2023 року Forbes СЕО«Auchan Україна»Марта Труш.

З моменту повномасштабного вторгнення благодійна допомога Auchan Україна склала понад 68 мільйонів гривень, з них понад 55,6 мільйонів на допомогу населенню, медичним закладам і захисникам та 12,8 мільйонів через БФ “Auchan з тобою” на допомогу співробітникам та їх сім'ям, які постраждали під час війни. Також співробітники компанії впроваджують проект, в рамках якого вже приготували понад 340 тисяч благодійних обідів для вимушено переселених та постраждалих від війни. Попри це, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло французьку корпораціюAuchan у перелік міжнародних спонсорів війни, йдеться уповідомленніагентства. Компанія відмовилася від бойкоту РФ і не закрила там свій бізнес.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити