АрселорМіттал Кривий Ріг проклав новий водогін у місті, який має забезпечити третину потреб мешканців

Головна > Війна > АрселорМіттал Кривий Ріг проклав новий в...
Author

Назар Лазебний

14.07.2023, 15:47
Shares

3

Views

753

«АрселорМіттал Кривий Ріг» завершив будівництво нового трубопроводу для водопостачання міста та повного покриття виробничих потреб |
АрселорМіттал Кривий Ріг/facebook.com

Після руйнування Каховської ГЕС "АрселорМіттал Кривий Ріг" проклав новий водогін у місті. Він має забезпечити третину потреб мешканців Кривого Рогу і в повному обсязі – виробничі потреби підприємства, йдеться у пресрелізі АМКР

Про це повіломляє пресслужба АМКР, інформує Інфокурс.

"Новий трубопровід дозволить постачати воду з річки Інгулець і наповнювати Південне водосховище на рівні близько 3000 кубометрів на годину."АрселорМіттал Кривий Ріг" забезпечив перекид води реверсом через власні мережі водопостачання, а також збудував нову насосну станцію та 5 кілометрів трубопроводу", - йдеться у повідомленні.

Завдяки цьому проєкту виробничі процеси будуть забезпечені водою у повному обсязі, а населення Кривого Рогу вже зараз отримає до 30% необхідного обсягу води – це 80 000–90 000 кубометрів води на добу.

ей проєкт – результат впровадження складних технологічних рішень і чергове свідчення того, що команда "АрселорМіттал Кривий Ріг" – це міцний сплав професіоналізму, досвіду та унікальних знань, - сказав Мауро Лонгобардо, генеральний директор "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Гендиректор зазначив, що виходячи з поточної кон’юнктури ринку, рівень виробництва поки що залишиться без змін, але нова система водопостачання надає комбінату усі шанси для збільшення виробництва основних видів продукції.

Будівництво тривало 20 днів, участь у ньому брали працівники АМКР та підрядні організації – Українська гірничо-металургійна компанія та будівельна компанія "Ольвія".

Повідомляється, що АМКР також є учасником ще одного проєкту із забезпечення водою міста –перекиду води з КРЕСівського водосховища, який реалізується за кошти обласного та міського бюджетів, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо: Після підриву росіянами Каховської греблі "АрселорМіттал Кривий Ріг" призупинив виплавку сталі та виробництво прокату, щоб зменшити споживання води в критичних умовах.

У червні робота фактично усього обладнання, яке охолоджується водою, була тимчасово призупинена. На підприємстві зараз працюють одна доменна піч, чотири прокатних стани, конвертерний цех і одна МБЛЗ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити