Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію головного фінансового агента ХАМАС

Головна > Міжнародне > Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквід...
Author

Ольга Фединчік

19.12.2023, 15:08
Shares

3

Views

620

Палестинці оглядають пошкодження після ізраїльського удару в Рафаху на півдні сектора Газа, вівторок, 19 грудня 2023 р. (AP Photo/Hatem Ali)
Хатем Алі/АР

Армія оборони Ізраїлю та Служба безпеки повідомляють, що мешканець Гази, який брав участь у передачі десятків мільйонів доларів військовому крилу угруповання ХАМАС, був знищений під час авіаудару.

Про це повідомляєThe Times of Israel, інформує Інфокурс.

За даними військових, чоловік на ім'я Субхі Фарвана та його брат протягом останніх кількох років працювали над переказами коштів ХАМАС та його військовому крилу, використовуючи пункт обміну валюти.

Згідно з даними ЦАХАЛ, Фарван загинув під час авіаудару в Рафаху, що на півдні Гази.

Також повідомляється, що військове крило ХАМАС залежить від коштів, що надходять через подібні обмінники, аби мати можливість воювати. Такі обмінники отримують кошти з Ірану та інших країн за кордоном та відмивають їх для ХАМАС, уникаючи міжнародні системи фінансування.

"Фарвана був одним з небагатьох та відомих обмінювачів, який зміг переказати військовому крилу ХАМАС суму, необхідну для бойових дій", — зазначили представники ЦАХАЛ.

Фарвана перерахував ХАМАС десятки мільйонів доларів протягом останніх кількох років, а також під час нинішньої війни, "знаючи, що ці кошти необхідні для подальшої спроможності (військового крила ХАМАС) воювати", зазначили У ЦАХАЛ.

Нагадаємо: 7 жовтня ХАМАС вторгся в Ізраїль та почав убивати й викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

1 грудня ЦАХАЛповідомив, що ХАМАС порушив оперативну паузу й вів вогонь по Ізраїлю. У відповідь ЦАХАЛ відновив бойові дії проти ХАМАСу у Секторі Гази. В Ізраїлі стверджують, що 137 заручників все ще утримуються в Газі після того, як 110 осіб було звільнено. Леві додав, що семеро людей все ще вважаються зниклими безвісти з моменту нападу на Ізраїль 7 жовтня.

Ізраїльські військові заявили, що проводитимуть наземну операцію на півдні Гази так само потужно, як і у північній частині, повідомив The Times of Israel

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити