Арбітражний трибунал у Парижі розгляне позов "Укренерго" проти Росії за активи у Криму

Головна > Закон > Арбітражний трибунал у Парижі розгляне п...
Author

Марія Куренко

13.08.2024, 15:41
Shares

2

Views

381

Арбітраж у Парижі ухвалив рішення на користь Укренерго: розгляне справу  проти рф щодо активів у Криму | УНН
unn.ua

Арбітражний трибунал у Парижі визнав свою юрисдикцію у розгляді позову НЕК "Укренерго" проти Росії за активи у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

За його словами, Арбітражний трибунал в Парижі, призначений для розгляду справи Постійною палатою третейського суду, 5 серпня прийняв рішення на користь "Укренерго", визнавши що суд має юрисдикцію на розгляд спору.

"Це означає, що у підсумку арбітражний трибунал заслухає та ухвалить рішення за позовами "Укренерго", поданими компанією проти Російської Федерації у 2019 році", - повідомив Кудрицький.

Він нагадав, що "Укренерго" позивається проти РФ за незаконно експропрійовані країною-агресоркою енергетичні активи та інвестиції у Криму. Сума рахунку, виставленого агресору – 527 млн євро.

"Ми також вимагаємо компенсації збитків за інші порушення Угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій 1998 року", - зауважив Кудрицький.

Арбітражне провадження триває з листопада 2020 року, при цьому росіяни активно відстоюють свою позицію. Так, арбітрам знадобилося 11 місяців, щоб проаналізувати аргументи сторін і винести своє рішення щодо юрисдикції. Далі Постійна палата третейського суду визначить процесуальний календар наступних засідань, під час яких відбуватиметься розгляд справи по суті.

Нагадаємо: 12 квітня 2023 року Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов’язав Росію сплатити 5 млрд доларів компенсації за збитки, завдані захопленням активів компаній Групи Нафтогаз в Крим у 2014 році. Арбітражне рішення було винесено після слухань щодо визначення суми компенсації, які завершилися в березні 2022 року на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити