Apple посилює захист від стеження у застосунках

Головна > Енергетика > Apple посилює захист від стеження у заст...
Author

Марія Куренко

19.03.2021, 13:27
Shares

1

Views

1 201

Apple посилює захист від стеження у застосунках

investory.news

Apple невдовзі випустить оновлення операційної системи iOS 14.5, де користувачі повинні будуть надавати дозвіл на збір застосунками їхніх даних незалежно від розробника.

Apple заявила, що буде застосовувати правила App Store до всіх програм у всьому світі після повідомлень про те, що китайські розробники застосунків готують обхідні шляхи для майбутніх обмежень компанії на відстеження реклами.

Про це повідомляє Bloomberg.

Facebook та інші компанії, що займаються цифровою рекламою, побоюються, що більшість людей не надаватимуть такі дозволи, що негативно вплине їхні доходи.

Проте низка китайських компаній, зокрема Baidu Inc., ByteDance Ltd. та Tencent Holdings Ltd. готують спроби обійти зміни у політиці Apple. За даними Financial Times, компанії використовують систему CAID, розроблену Китайською асоціацією реклами та урядовим аналітичним центром.

Запропоновані обхідні шляхи засновані на процесі, заснованому на знятті відбитків пальців, який використовує специфічну для пристрою інформацію, таку як номер IMEI і місце розташування, для створення унікального ідентифікатора. Apple заявила, що такі підходи порушують її принципи, якими вона керується більш десяти років.

"Умови App Store однаково стосуються всіх розробників у всьому світі, зокрема й Apple", – йдеться у заяві американського техгіганта. "Ми переконані, що перед тим, як відстежувати користувачів, слід запитати їх дозволу. Програми, які нехтуватимуть вибором користувача, будуть видалені".
Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Індія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Поки що це єдина велика країна з "глобального півдня", яка підтвердила участь у Саміті миру.

20.05.2024 - 15:48

Arrow
Theme

Війна

Вночі ППО збила 29 "шахедів", які ворог застосував для атаки по Україні

Протиповітряною обороною півдня України знищено 17 ворожих ударних БпЛА

20.05.2024 - 09:13

Arrow

Вас це може зацікавити