Апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід Порошенку у вигляді особистих зобов'язань

Головна > Енергетика > Апеляційний суд залишив у силі запобіжни...
Author

Олександр Талов

11.02.2022, 17:24
Shares

1

Views

886

Апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід Порошенку у вигляді особистих зобов'язань

vechirniy.kyiv.ua

Київський апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді особистих зобов'язань п'ятому президентові України, лідеру "Європейської солідарності" Петру Порошенку у "вугільній справі".

Відповідну ухвалу винесла у п'ятницю колегія суддів апеляційного суду, розглянувши апеляції прокуратури та захисту на рішення про обрання запобіжного заходу Порошенку у вигляді особистих зобов'язань з обмеженням виїзду.

Таким чином апеляційні скарги обох сторін залишено без задоволення.

Раніше Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд апеляції на запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань Порошенку у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали кримінальної справи.

Як повідомляє пресцентр "Євросолідарності", Петро Порошенко заявляє, що оточення президента України Володимира Зеленського намагається обмежити його політичну діяльність в умовах ескалації російської загрози.

"Вони продовжують обмежувати мою політичну діяльність з точки зору роботи в країні і виїзду за кордон. Тепер вже очевидно, що це була також ціль Зеленського. Для того, щоб не давати мені дозволу, який - так вони вважають - я маю в них питати для участі у міжнародних конференціях. У мене були зустрічі в Мюнхені, курс лекцій в Маямі, зустрічі у Вашингтоні - вони блокують сааме цей вид діяльності", – сказав Порошенко під час виступу перед прихильниками біля будівлі Київського апеляційного суду у п'ятницю.

Нагадаємо: ДБР 20 грудня 2021 року повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичним організаціям у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Печерський райсуд Києва 19 січня обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань з обмеженням виїзду за кордон. Суд не задовольнив клопотання прокуратури, яка просила обрати для Порошенка тримання під вартою з альтернативою застави сумою 1 млрд грн.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити